Τι μπορείτε να κάνετε αν βρείτε παλιά κέρματα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Να αντικαταστήσετε το παρκέ σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού. Με τα κέρματα όμως, και όχι την αξία τους.

Τουλάχιστον αυτό έκανε η Τόνια Τούνερς από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, η οποία χρησιμοποιώντας τη φαντασία της δημιούργησε κάτι… εκπληκτικό.

Lindisfarne: Το «ιερό νησί», που εμφανίζεται όταν πέφτει η παλίρροια (Vid)

Η Τόνια συγκέντρωσε και κατέταξε, αναλόγως του μεγέθους και του χρώματος 13.000 κέρματα(συνολικής αξίας 130 δολαρίων), προμηθεύθηκε κόλλα (δέκα μπουκάλια), στόκο, σοβά, εποξική ρητίνη και στρώθηκε στη δουλειά.

pennyfloor6

Shakespeare and Company:Το πιο ιστορικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού

«Ξεκίνησα με το να μετρήσω το εμβαδόν, να βρω το κέντρο» αφηγήθηκε στο Bored Panda. Στη συνέχεια, χάραξε έναν άξονα, ως οδηγό και άρχισε να τοποθετεί τα κέρματα χωρίς να έχει κατά νου ένα συγκεκριμένο διακοσμητικό σχέδιο, εναλλάσσοντας την πλευρά (άλλα, «κορώνα», άλλα, «γράμματα», για οπτική αντίθεση). «Ξεκίνησα με ρόμβους, μου άρεσε αυτό που είδα, και συνέχισα» αναφέρει η ίδια.

pennyfloor10

Το πάντως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι όμορφο και βλέποντάς το από μακριά δεν συνειδητοποιείς ότι είναι στρωμένο με κέρματα.

pennyfloor17

Και «αξίζει και την τελευταία δεκάρα».

(Πηγή φωτογραφιών: http://mymodernmet.com)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ