Ο ρεπόρτερ Will Ripley του CNN μπήκε σε ένα διαμέρισμα στην Πιονγιάνγκ, την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, που για πολλούς θεωρείται ως η πιο απομονωμένη πρωτεύουσα του πλανήτη.

Βόρεια Κορέα: Έτσι δεν την έχετε ξαναδεί ΠΟΤΕ!

Στη χώρα, από το 2008 επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους ντόπιους, ενώ από το 2012 οι 3.000 – 4.000 δυτικοί τουρίστες που επισκέπτονται το κράτος του Κιμ Γιονγκ Ουν ετησίως, μπορούν να κρατούν το κινητό τους, χρησιμοποιώντας όμως βορειοκορεατική SIM, ενώ δεν παρέχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο από κινητό τηλέφωνο. Ο τουρισμός επιτρέπεται μόνο στην πρωτεύουσα και το υλικό των κινητών τηλεφώνων και των φωτογραφικών μηχανών ελέγχονται πριν την αποχώρηση από την περιοχή. Επίσης, όλοι οι τουρίστες έχουν συνοδούς ανά ομάδες, με τους οποίους και κυκλοφορούν στην πόλη.

Ο βραβευμένος ανταποκριτής του CNN, Will Ripley, εργάζεται το τελευταίο διάστημα στη Νότια Κορέα, καλύπτοντας την κρίση της περιοχής με τη διπλωματική κλιμάκωση των σχέσεων ανάμεσα στο Βόρειο και το Νότιο τμήμα, αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έρχονται στο προσκήνιο μέσα από τη διαμάχη Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρεπόρτερ έχει αποκτήσει πρόσβαση στη Β. Κορέα, και πρόσφατα μετέφερε βίντεο μήνυμα από νοτιοκορεάτη πολίτη προς μέλη της οικογένειας του που ζουν στο Βόρειο τμήμα, τα οποία έχει να συναντήσει εδώ και έξι χρόνια. Το καθεστώς της Β. Κορέας προσπαθεί να “βελτιώσει” την εικόνα του προς τα έξω, και έτσι έδωσε την άδεια στο CNN να μεταδώσει πλάνα μέσα από σπίτι οικογένειας.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Όπως αναφέρει ο Ripley στην περιγραφή του: “Βλέπουμε ένα τυπικό διαμέρισμα της Πιονγιάνγκ όπου οι πολίτες απολαμβάνουν υψηλά στάνταρ διαβίωσης. Η ομάδα του CNN δεν μπόρεσε να δει πώς ζουν οι κάτοικοι έξω από την πρωτεύουσα. Σε 12 ταξίδια μου στη Βόρεια Κορέα, κατάφερα να μπω σε διαμέρισμα μόλις δύο φορές. Αυτή η οικογένεια ζει στον 13ο όροφο και στα περισσότερα κτίρια της πόλης αυτής οι κάτοικοι δεν χρησιμοποιούν τους ανελκυστήρες εξ αιτίας των διακοπών του ρεύματος. Το να ανεβαίνουμε τόσο ψηλά με τα πόδια καθημερινά είναι κάτι που δεν συνηθίζουμε στη Δύση, αν και είναι πολύ καλή άσκηση αλλά μετά από μια μέρα εργασίας, ή μια νύχτα εξόδου για ποτά… Εδώ βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν εισέλθουμε”.

Μέσα στο μετρό της Β. Κορέας: Μάρμαρο, πολυέλαιοι και ζωγραφιές του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στη συνέχεια περιγράφει το σαλόνι. “Όπως σε κάθε σαλόνι στη Βόρεια Κορέα θα βρείτε πορτρέτα των προηγούμενων ηγετών. Αριστερά είναι το πορτρέτο του Κιμ Ιλ Σουνγκ και δεξιά του διαδόχου του, του γιου του Κιμ Γιονγκ Ιλ”.

Πηγή: news247.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ