Σίγουρα θα έχετε ακούσει για ένα χωριό στα ορεινά της Ηλείας που είναι πλούσιο σε ομορφιά αλλά και γεμάτο ιστορία. Αν όχι; Είμαι εγώ εδώ για να σας ξεναγήσω αλλά και να σας κάνω να το λατρέψετε όπως και εγώ.

- Advertisement -

Το όνομά του είναι Αντρώνι και βρίσκεται ανάμεσα στους δήμους Ηλείας και Αρχαίας Ολυμπίας, κοντά στην Αμαλιάδα, γνωστό στους ντόπους ως ο δρόμος 111. Χαρακτηριστικά χωριά που συνορεύουν είναι η Σπαρτουλιά, το Χάνι Πανόπουλου, τα Ζαχαρέικα και άλλα.

ΑΝΤΡΩΝΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Αντρώνι είναι ένα γραφικό χωριό με πλέον λιγοστούς μόνιμους κατοίκους αλλά με πάρα πολλούς επισκέπτες ιδιαίτερα τον Αύγουστο. Πολλοί τουρίστες το επιλέγουν ως πέρασμα κατά την διάρκεια των διακοπών τους αλλά και οι ντόπιοι που έχουν διασκορπιστεί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Με αποτέλεσμα το χωριό να γεμίζει ξανά φωνές και διάφορες δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα εικόνας για αντρώνι

Το Ρέθυμνο της «καρδιά» μας!

- Advertisement -

Τα αξιοθέατα του χωριού είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ιστορικότητά τους όπως το μνημείο του μυκηναϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται στα σύνορά του, το σπήλαιο με τους σταλακτίτες και το δρυόδασος της Κάπελης. Το πιο σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το γνωστότερο φαράγγι της περιοχής με την ονομασία “Φαράγγι Αντρωνίου”.

Σχετική εικόνα

Μια «ματιά» στην Σλοβενία

Βρίσκεται περίπου 500 μέτρα χαμηλότερα απο το σημείο του χωριού με επιβλητικές χαράδρες που διασχίζουν τα ποτάμια Παλιοπόταμος και Ομηρικός Σελλήεις. Ο μοναδικός τρόπος να διασχίζεις το Φαράγγι είναι με την πεζοπορίαΠαράλληλα θα ανακαλύψεις μια μαγεία που σπάνια βρίσκεις με παλιούς νερόμυλους, το σπήλαιο και πλούσια βλάστηση. Έχω κάνει αυτή την διαδρομή πολλές φορές στην ζωή μου και δεν περιγράφετε με λόγια.

Πέρα όμως απο όλα αυτά σας δίνω και άλλες αφορμές να το επισκεφτείτε, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε εκεί κοντά. Ο Σύλλογος του Αντρωνίου πραγματοποιεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αυτές τις μέρες για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου με Θέατρο Σκιών, αθλητικούς αγώνες, κυνήγι θησαυρού, θέατρο αλλά και συναυλία την Κυριακή 12 Αυγούστου απο την γνωστή ερμηνεύτρια Γλυκερία στο πλαίσιο τησ περιοδείας της. Ζήστε υπέροχες στιγμές εκεί και να πω την αλήθεια μου όσοι βρεθείτε “σας ζηλεύω”…

Δείτε το παρακάτω πρόγραμμα:

Antrwni Hleias

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ