Εικόνες που μόνο στη φαντασία του μπορεί να συναντήσει κανείς βρίσκει εξερευνώντας τον βυθό της θάλασσας.Η τελευταία ανακάλυψη μάλιστα κόβει την ανάσα και δεν είναι άλλη από έναν κήπο από κοράλλια, 2.300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ, ένας κοραλλιογενής πάγκος στον Κόλπο του Μεξικού είναι κάτι διόλου συνηθισμένο και είναι ο πρώτος που εντοπίζεται σε τέτοια βάθη.

- Advertisement -

Πως χειρίζεται η KLM τα αντικείμενα που ξεχνάνε οι επιβάτες στις πτήσεις της; Καταπληκτική ιδέα και υλοποίηση! (video)

 Σύμφωνα με το National Geographic οι ερευνητές εντόπισαν τον πάγκο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 23 ημερών με το σκάφος «Ωκεανός», το μοναδικό σκάφος που με κυβερνητική χρηματοδότηση εκτελεί εξερευνήσεις σε ωκεανούς. Οι επιστήμονες εξερευνούσαν το Κόλπο του Μεξικού από τα μέσα Απριλίου και -με μεγάλη έκπληξη- είδαν το κοραλλιογενή πάγκο (κοράλλια τύπου bamboo coral) να έχει σχηματιστεί με μεγάλη πυκνότητα στον πυθμένα της θάλασσας.

«Η NOAA εκτιμά ότι οι δομές αυτές μπορεί να είναι ηλικίας έως και 1.000 χρόνων», σημειώνεται στο άρθρο του National Geographic.

Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο: Παιδιά από όλο τον κόσμο δοκιμάζουν για πρώτη φορά ελληνικό φαγητό! (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ