Η Ελλάδα μας θεωρείται ένας επίγειος παράδεισος. Αυτό δεν χρειάζεται πολλές αποδείξεις! Και σαφώς δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από εξωτικούς προορισμούς όπως είναι οι Σεϋχέλλες, η Χαβάη ή οι Μαλδίβες.

Λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλλονιά 

Το υπέροχο αυτό σπήλαιο βρίσκεται στην όμορφη Κεφαλλονιά και δημιουργήθηκε ύστερα από πτώση ενός τμήματος των βράχων οροφής. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και προσφέρεται για όμορφες βαρκάδες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης.

Αυτό το πανέμορφο τοπίο θα μπορούσε άνετα να αποτελεί σκηνικό ταινίας.

Παραλία της Βοϊδοκοιλιάς 

Στο Νομό Μεσσηνίας υπάρχει η πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μια παραλία που βρίσκεται στη λίστα με τις πιο όμορφες της Μεσογείου.

Η πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Λίμνη Πλαστήρα

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας. Το τοπίο είναι μαγευτικό παρόλο που η συγκεκριμένη λίμνη είναι τεχνητή. Τα τελευταία χρόνια η λίμνη έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και αν την επισκεφτείτε θα βρείτε πολλές δραστηριότητες να κάνετε μέσα και γύρω από αυτήν.

Τα 7 «κρυμμένα» διαμάντια του κόσμου! Ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί που δεν φαντάζεστε!

Αν και τεχνητή η λίμνη Πλατσήρα αποτελεί μια από τις ωραιότερες λίμνες του κόσμου.

Παραλία Βουρβουρού

Στην πανέμορφη Χαλκιδική υπάρχει μια πολύ εντυπωσιακή παραλία που χαλαρά θα μπορούσε να μας ξεγελάσει και να νομίζουμε πως βρίσκεται στις Μαλδίβες ή στη Χαβάη.

Αυτή η παραλία θα μπορούσε να βρίσκεται και στη Χαβάη. Στην πραγματικότητα βρίσκεται στη Χαλκιδική.

Σύβοτα

Αν βλέπατε αυτή την εικόνα χωρίς να σας πούμε πού βρίσκεται αυτή η παραλία θα μαντεύατε ότι είναι στη Ελλάδα; Τα Σύβοτα βρίσκονται στη Θεσπρωτία και θεωρούνται το πιο όμορφο θέρετρο της Ηπείρου. Οι πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

Διαβάστε ακόμα:  Εύβοια: 10+1 ταξιδιωτικές εμπειρίες για αξέχαστες καλοκαιρινές εκδρομές!

5 εναλλακτικοί προορισμοί στο εξωτερικό για τα Σαββατοκύριακα!

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας.

Ικαρία

Το τιρκουάζ χρώμα που έχουν τα νερά στις παραλίες της Ικαρίας ξεπερνάει τη φαντασία μας. Τα νερά στο συγκεκριμένο νησί έχουν εκπληκτικούς χρωματισμούς και σύμφωνα με τους ντόπιους η πιο όμορφη παραλία είναι το Ιερό.

Σαρακήνικο Μήλου

Στο πανέμορφο νησί της Μήλου θα συναντήσετε το Σαρακήνικο, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του πλανήτη. Τα λευκά βράχια γύρω από τη θάλασσα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό τοπίο.

Η παραλία Σαρακήνικο της Μήλου δεν μοιάζει με καμία άλλη στον πλανήτη.

Παραλία Γλώσσα

Στη Μεσσηνία θα συναντήσετε την παραλία Γλώσσα που πολλοί θεωρούν πως θυμίζει τοπίο της Πολυνησίας. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος της περιοχής φτάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό.

Το σκηνικό θυμίζει Πολυνησιακό τοπίο.

Παραλία Ιταλίδα

Όσοι έχουν επισκεφθεί τα Κουφονήσια γνωρίζουν πως αποτελούν δύο από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Στο Πάνω Κουφονήσι θα συναντήσετε μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρη της Γης.

Στο Πάνω Κουφονήσι θα συναντήσετε την παραλία Ιταλίδα.

Καβουρότρυπες Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική αποτελεί ένα πολύ εντυπωσιακό μέρος με αμέτρητες πανέμορφες καταγάλανες παραλίες. Οι Καβουρότρυπες είναι ένα σύμπλεγμα παραλιών που πολλοί τις θεωρούν τη Χαβάη της Ελλάδας. Η μόνη οργανωμένη παραλία είναι αυτή με το beach bar Πορτοκάλι.

Στην άκρη της παραλίας υπήρχε μέχρι πριν μερικούς μήνες η πετρωμένη γοργόνα, έργο του Διονύση Καρυπίδη. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατέστρεψε το έργο του με βαριοπούλα καθώς κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για «καταστροφή φυσικού τύπου».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ