Κατασκευή κρουαζιερόπλοιου

Σίγουρα έχετε δει πολλές φωτογραφίες από εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια, και ίσως έχετε βρεθεί μέσα σε ένα, αλλά γνωρίζετε πως κατασκευάζεται ένα κρουαζιερόπλοιο; Αν όχι τότε πρέπει να δείτε το παρακάτω βίντεο!

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είναι της εταιρείας AIDA Cruises, από τα ναυπηγεία του Ναγκασάκι στην Ιαπωνία. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 3300 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος. Το μήκος του είναι σχεδόν 304 μέτρα, και το κόστος του ανήλθε στα 645 εκατομμύρια δολάρια.

Εσείς είδατε το υπερπολυτελές, νέας γενιάς, κρουαζιερόπλοιο που βρέθηκε στην Ελλάδα;

Το πρώτο διαστημικό κρουαζιερόπλοιο είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα! (Photos)

Σε άτυπα αποκαλυπτήρια της διαστημικής κάψουλας που θα μεταφέρει τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος, 100 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, προχώρησε η ιδιωτική εταιρεία Blue Origin, δια χειρός του Τζεφ Μπέζος, που ευελπιστεί να υλοποιήσει την πρώτη «αστρική κρουαζιέρα», έως το τέλος του 2019.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το διαστημικό σκάφος δεν διαφέρει ιδιαίτερα ούτε στο σχήμα αλλά ούτε και στο μέγεθος από τις υπόλοιπες διαστημικές καμπίνες. Λόγω του ψυχαγωγικού του προορισμού ωστόσο, παρέχει κάποιες «πολυτέλειες» – για τα δεδομένα των διαστημικών ταξιδιών τουλάχιστον.

Έτσι, κάθε θέση έχει το παράθυρό της παρά το γεγονός ότι τα παράθυρα θεωρούνται επισφαλή αρχιτεκτονικά στοιχεία στα διαστημόπλοια . «Κάθε κάθισμα έχει το δικό του παράθυρο (…) τα μεγαλύτερα παράθυρα που έχουν ποτέ σχεδιαστεί για το διάστημα», έγραφε την Τετάρτη στο twitter, ο ιδρυτής και βασικός χρηματοδότης της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος.

Στο κέντρο της κάψουλας, δεσπόζει ένας μικρός κινητήρας διαφυγής που, σε περίπτωση σοβαρής βλάβης, θα στείλει την κάψουλα σε απόσταση ασφαλείας από τον προωθητικό πύραυλο.

Κάθε ένας από τους έξι πρώτους διαστημικούς τουρίστες θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την πορεία του ταξιδιού καθώς και άλλα στοιχειά της πτήσης, από μία οθόνη αφής μπροστά του.

Ο Μπέζος ίδρυσε την Blue Origin το 2000 αλλά οι πρώτες πυραυλικές δοκιμές έγιναν μόλις το 2015. Ο ιδρυτής και CEO της Amazon φιγουράρει αυτό τον μήνα στην δεύτερη θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ανάμεσα στον Μπιλ Γκέιτς και τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 75,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Για την ώρα οι δοκιμές συνεχίζονται με επιτυχία.

Αν και τα εισιτήρια δεν έχουν διατεθεί ακόμη, εκτιμάται πως ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής θα στοιχίσει στους επίδοξους επισκέπτες του «υποτροχιακού διαστήματος» περίπου 250.000 δολάρια – η θέση όχι η καμπίνα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Δείτε περισσότερα βίντεο στο travelstyle.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ