Τις σπουδαίες ανακαλύψεις που έκαναν κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων αποστολών τους στο μεγαλύτερο υποθαλάσσιο σπήλαιο του κόσμου, παρουσίασαν οι αρχαιολόγοι στο Μεξικό.

Οι ερευνητές από την ομάδα εξερεύνησης και συντήρησης του Gran Acuifero Maya (GAM) παρουσίασαν αρχαία λείψανα που ανακτήθηκαν από το σπήλαιο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των απολιθωμάτων ενός τύπου αρχαίου ελέφαντα και το ιερό που ήταν αφιερωμένο σε έναν θεό των Μάγια. Πιστεύεται ότι απελπισμένα ζώα κατευθύνονταν προς τις σπηλιές σε αναζήτηση νερού σε περιόδους έντονης ξηρασίας και κάποια από αυτά παγιδεύτηκαν εκεί.

Ύμνος από Bloomberg: Ο θησαυρός της Ελλάδας που μπορεί να γίνει τζακπότ!

«Είναι πολύ απίθανο να υπάρχει άλλη τοποθεσία στον κόσμο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Υπάρχει ένας εντυπωσιακός αριθμός αρχαιολογικών αντικειμένων στο εσωτερικό του και το επίπεδο συντήρησής τους είναι επίσης εντυπωσιακό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ Γκιγέρμο ντε Άντα, ένας αρχαιολόγος που ασχολείται με υποβρύχιες ανασκαφές.

King’s Highway: Σεργιάνι στο…«βασιλικό μονοπάτι» της Χαβάης!

Δύο δίκτυα υποβρύχιων σπηλαίων, γνωστά ως Sac Actun και Dos Ojos, συνολικού μήκους 350 χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού.

Aθήνα: 300 δωρεάν θέσεις στη Λυρική στη γενική δοκιμή της όπερας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Ανακαλύφθηκε ότι τέμνονται σε ένα φυσικό λάκκο, γνωστό ως cenote, σε μια περιοχή της ζούγκλας στην παράκτια πόλη Τουλούμ. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν πως τα όστρακα που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα δίκτυα, θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εικόνα της ιστορίας του σπηλαίου, η οποία πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια χρόνια στην εποχή του Πλειστόκαινου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ