Όπως αναφέρουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard, οι επιβάτες των αεροπλάνων δεν πρέπει να κοιμούνται κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Σχετική έρευνα αποκάλυψε πως όσοι κοιμούνται κατά την διάρκεια μιας πτήσης ενώ το σκάφος αλλάζει ύψος, το σώμα του επιβάτη δεν είναι σε θέση να εξισορροπήσει την πίεση στο αυτί του, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα.

Beyaz: Αυτό είναι το νέο, best seller γλυκό της… Νάνσυς που δύσκολα θα του αντισταθείς!

Για την πλειονότητα των ανθρώπων, η ξαφνική αλλαγή ύψους προκαλεί πόνο στα αυτιά. Αυτό συμβαίνει διότι η πίεση που δέχεται στο εξωτερικό του αυτιού δεν ταιριάζει με εκείνη του εσωτερικού.

Διαβάστε ακόμα:  Καλιφόρνια: Αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο με κίνηση

Τι κάνουμε όταν το παθαίνουμε αυτό; Χασμουριόμαστε ή μασάμε! Αν κοιμάσαι, όμως, η πίεση δεν αλλάζει και έτσι, μπορεί να προκληθεί ζημιά.

Η συγκλονιστική παραλία κοντά στην Αθήνα που βρίσκεται ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα!

Συνήθως, αυτή η πίεση μπορεί να εξισορροπηθεί είτε με χασμουρητό είτε με την κατάποση είτε με μάσημα- γι ‘αυτό γιατί οι αεροσυνοδοί μερικές φορές προσφέρουν τσίχλα ή καραμέλα πριν από την προσγείωση.

Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί αναπτυχθεί λοίμωξη που προκαλεί τη δημιουργία υγρού πίσω από το τύμπανο, προξενώντας έντονο πόνο και ακουστικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ