Έρχονται 4 νέα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη!

Εξελίξεις σημειώνονται στο από ετών αίτημα της περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στο νησί.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, κατατέθηκε, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία του καταδυτικού πάρκου Μονοναύτη στο Δήμο Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο καταδυτικό πάρκο αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια ένταξης της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού. Έρχεται, δε, να προστεθεί στην προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία αντίστοιχου καταδυτικού πάρκου στον Δήμου Αποκορώνου.

Έρχονται 4 νέα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη!Επόμενο βήμα αποτελεί η έγκριση του φακέλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η μεταβίβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού. Ακολούθως, η επένδυση θα δημοσιευθεί στην «Διαύγεια», ενώ τελικά θα προωθηθεί στα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Άμυνας για τις τελικές εγκρίσεις.

Υλοποίηση δύο ακόμη πάρκων

Εκτός από το καταδυτικό πάρκο Αποκώρωνα και το καταδυτικό πάρκο Μονοναύτη, ήδη σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται δύο ακόμα πάρκα, ένα στο Δήμο Χερσονήσου, στην θαλάσσια περιοχή της Σταλίδας, και ένα ακόμα στον Άγιο Νικόλαο, για το οποίο ωστόσο οι συζητήσεις είναι πρώιμες.

Τόσο το καταδυτικό πάρκο Μονοναύτη, όσο και το καταδυτικό πάρκο στη Σταλίδα, αποτελούν προσπάθειες του Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και την Περιφέρεια Κρήτης. Εκτός από την τόνωση του τουρισμού, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών με ξεχωριστά ενδιαφέροντα, όπως αυτά των καταδύσεων, τα καταδυτικά πάρκα συμβάλλουν επίσης στην προστασία των θαλασσών, αλλά και γενικά του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμαΗ ελληνική παραλία- κοντά στην Αθήνα- για να κάνεις μπάνιο μέχρι τον Νοέμβρη!

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ