Είναι δίπλα στο κύμα και έχει μόνο ένα τραπέζι. Κι όπως όλα τα όνειρα, διαρκεί λίγο: 90 νύχτες, αυτού του καλοκαιριού, εννοείται.

Σε ένα νησί όπως η Μύκονος επιτρέπονται οι υπερβολές και οι πειραματισμοί. Κι αν το ανεξάρτητο κρατίδιο του Αιγαίου είναι διάσημο για την ξέφρενη νυχτερινή του ζωή και τις επελάσεις στα κλαμπ, έχει ωστόσο και μια άλλη, άγνωστη πλευρά: τη ρομαντική και τη γαλήνια.

Κι εδώ έρχεται να προστεθεί το αντικείμενο του πόθου: ένα πριβέ εστιατόριο, με ένα και μοναδικό τραπέζι σε μια μικροσκοπική «μύτη» της στεριάς που την αγκαλιάζει το νερό, πάνω σε μια ξύλινη εξέδρα. Μια εμπειρία που υπογράφει το ξενοδοχείο Kivotos, πρωτοπόρος σε αυτό που λέμε μυκονιάτικο hoteling, αφού οι ιδιοκτήτες του, η οικογένεια Μιχόπουλου, μετράνε δεκαετίες επιχειρηματικής παρουσίας στο νησί. Το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο έχει το χαρακτηριστικό όνομα «Nero Nero», έχει έμβλημά του το ρομαντικό φως των κεριών και θα είναι pop up, με άλλα λόγια, θα είναι ανοιχτό για 90 νύχτες του καλοκαιριού, δηλαδή για τρεις μόνο μήνες.

Ένας άλλος παράγοντας που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το ποιος εκτελεί χρέη «μαέστρου» στην κουζίνα: ο Αλέξανδρος Τσιoτίνης, ιδιοκτήτης και σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου CTC της Αθήνας, ανέλαβε την επιμέλεια της κουζίνας του «Nero Nero», ως Executive Chef. «Όλο το μενού έχει χτιστεί έτσι ώστε να μπορεί να δένει με το περιβάλλον και πολλές φορές να συμπληρώνεται από τον μαγευτικό ήχο των κυμάτων αλλά και της χαλαρωτικής μουσικής που συνοδεύει κάθε βραδιά» εξηγεί ο ταλαντούχος σεφ δίνοντας μια εικόνα του σκηνικού που το συμπληρώνουν η εξαιρετική παρουσίαση, το σέρβις που γίνεται με μπάτλερ, αλλά και οι μελωδίες είτε live είτε από DJ.

Τα πιάτα που προτείνει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης έχουν έμπνευση τις Κυκλάδες με εκλεκτές ντόπιες πρώτες ύλες, ενώ το μενού συμπληρώνεται με μια μεγάλη συλλογή από εξαιρετικά κρασιά του ελληνικού και του ξένου αμπελώνα, αλλά και σαμπάνιες, γιατί ένα τέτοιο δείπνο μόνο έναν τέτοιο επίλογο μπορεί να έχει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ