Το Trolltunga (σ.σ. «Η γλώσσα του Troll, στα Νορβηγικά) βρίσκεται στο φαράγγι Skjeggedal, στην ομώνυμη οροσειρά της Νορβηγίας και είναι ένας εντυπωσιακός οριζόντιος βράχος που μοιάζει με τη γλώσσα ενός γίγαντα!

Δύο σκάλες και ένα σηματοδοτημένο ορειβατικό μονοπάτι επιτρέπουν στους επισκέπτες να ανέβουν 1.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, φτάνοντας στην κορυφή του βράχου, που αποτελεί έναν από τους πιο παράδοξους γεωλογικούς σχηματισμούς στον κόσμο, και στη συνέχεια να προσεγγίσουν την άκρη του.

- Advertisement -

Η τράπεζα στην Ιταλία που ζητά τυριά… για εγγύηση! Στην κυριολεξία! (photos&video)

Η θέα προς τη λίμνη Ringedalsvatnet που βρίσκεται κάτω είναι το λιγότερο καταπληκτική, γεγονός που καθιστά το Trolltunga ένα από τα ωραιότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νορβηγίας, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.

Επιπλέον, η «τρομακτική» γοητεία που αποπνέει ο περιβάλλων χώρος αλλά και η αίσθηση που έχει ο επισκέπτης ότι εκεί πάνω είναι τρόπον τινά ο ο «βασιλιάς της Γης», κάνουν το Trolltunga ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στον πλανήτη.

Το σπίτι στο Μοναστηράκι που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να γίνουν «θαύματα»! (photos)

Τι θα λέγατε για μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική με ένα υπερπολυτελές γιοτ; (photos)

Αυτό το εστιατόριο σερβίρει το φαγητό πάνω στο χέρι σου! Που βρίσκεται; (video)

«Respect the nature and mountain» ή αλλιώς «Σεβαστείτε τη φύση και το βουνό» λέει μια πινακίδα στη βάση του βράχου, προϊδεάζοντας τους ριψοκίνδυνους «αναβάτες» για το τολμηρό εγχείρημα που αναλαμβάνουν, να φτάσουν, δηλαδή, μέχρι τον… ουρανό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ