Ορισμένοι λαοί είναι πιο ευέξαπτοι από κάποιος άλλους. Ορισμένοι εκνευρίζονται με απλά καθημερινά πράγματα και κάποιοι άλλοι με πιο εξεζητημένα θέματα. Τι είναι αυτό όμως που εκνευρίζει τους πολίτες κάθε χώρας φτάνοντάς τους στα όριά τους.

Με αυτόν τον διαδραστικό χάρτη θα βρείτε την ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε κάθε χώρα

Πριν από μερικούς μήνες, ένας χρήστης του Reddit ξεκίνησε μια συζήτηση με το εξής θέμα: Πώς μπορείς να κάνεις έξαλλο τον πολίτη κάθε ευρωπαϊκής χώρας, χρησιμοποιώντας μια φράση με 5 ή λιγότερες λέξεις;

Το θέμα που έθεσε προς συζήτηση προσέλκυσε πάρα πολύ κόσμο, με εκατοντάδες χρήστες του Reddit να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

Στη συνέχεια, η εταιρεία design Sigmafix, η οποία βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία αυτή, δημιούργησε ένα χάρτη που δείχνει πώς μπορείς να εκνευρίσεις τους πολίτες κάθε χώρας της Ευρώπης με μία μόλις φράση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον χάρτη, οι Έλληνες εκνευρίζονται όταν ακούν τη φράση «Μακεδονία για τους Μακεδόνες» εννοώντας προφανώς ότι ένας Έλληνας θίγεται όταν κανείς αποκαλεί τους πολίτες της ΠΓΔΜ «Μακεδόνια» και την πατρίδα τους «Μακεδονία».

Διαβάστε ακόμα:
Πετανοί: Το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα έχει... αέρα κεφαλονίτικο!

Οι Ιταλοί εκνευρίζονται με την φράση «Μου αρέσουν τα μακαρόνια με κέτσαπ» ενώ οι Τούρκοι στο άκουσμα της φράσης «Μπορείς να μου μεταφράσεις αυτή την αραβική πρόταση» γίνονται πραγματικά…. Τούρκοι!

Εκπληκτικός λογοτεχνικός χάρτης, δείχνει το σημαντικότερο βιβλίο κάθε χώρας. Την Ελλάδα «εκπροσωπεί το…

 

Ένας Πολωνός εκνευρίζεται όταν κάνουν λόγο για «πολωνικά στρατόπεδα θανάτου» ενώ ο Ολλανδός λέει: «Εκνευρίζομαι όταν μου λένε “Είσαι Ολλανδός; Λατρεύω την Κοπεγχάγη!”».

Για έναν Σκωτσέζο η απαγορευμένη φράση είναι «Που ακριβώς στην Αγγλία βρίσκεται η Σκωτία;”» ενώ για έναν Γάλλο «Το κρασί της Αμερικής είναι καλύτερο».

Δείτε αναλυτικά το χάρτη

Οι φράσεις - «κόκκινα πανιά» για κέθε Ευρωπαίο. Ποια εκνευρίζει τους Έλληνες (Photo)
Πηγή: koutipandoras.gr
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ