Σας έχει συμβεί να αναζητάτε κάποιον στο Facebook και να μην τον βρίσκετε, αν και γνωρίζετε ότι έχει λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης;

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό συμβαίνει γιατί κατά παράβαση της αρχής της υπηρεσίας «χρησιμοποιούμε μόνο το πραγματικό μας όνομα», έχει χρησιμοποιήσει κάποιο παρατσούκλι, ή άλλο όνομα ή ακόμη και το πραγματικό του σε σύντμηση για να εγγραφεί στο Facebook, γεγονός που καθιστά αδύνατο να τον βρείτε, εκτός κι αν ο ίδιος σας πει πώς.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να τον εντοπίσετε, ακόμη κι αν δεν ξέρετε το όνομα με το οποίο έχει εγγραφεί. Ένας από αυτούς, προϋποθέτει να γνωρίζετε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, οπότε τον εισάγετε στο πεδίο της αναζήτησης και τότε εμφανίζεται στην οθόνη σας το account.

Πώς να ψάξετε κάποιον στο Facebook χωρίς το όνομά του

- Advertisement -

Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν γνωρίζετε την διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου. Δεν έχετε παρά τα γράψετε το email του στο πεδίο αναζήτησης και ο λογαριασμός του θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Αυτό βεβαίως σημαίνει πως με τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να φτάσει και σε εσάς, αν και δεν έχετε κάνει εγγραφή στο Facebook με το ονοματεπώνυμό σας. Όμως, υπάρχει τρόπος να «προστατευτείτε», αρκεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις απορρήτου και να αλλάξετε την απάντηση στην ερώτηση «Ποιοι μπορούν να σας βρουν με βάση τον αριθμό τηλεφώνου που δώσατε;».

Οι επιλογές που έχετε είναι «Όλοι», οι «Φίλοι των φίλων» και οι «Φίλοι».

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ