Ο στόλος των επιβατικών αεροσκαφών παγκοσμίως, που διαθέτουν πάνω από 100 θέσεις, θα υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, σε πάνω από 40.000 αεροπλάνα, καθώς η κυκλοφορία προβλέπεται να αυξηθεί στο 4,4% ετησίως, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Airbus για την παγκόσμια αγορά 2017-2036.

Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος που δαπανάται για αεροπορικά ταξίδια, η επέκταση του τουρισμού, η απελευθέρωση του κλάδου, οι νέες διαδρομές και τα εξελισσόμενα επιχειρηματικά μοντέλα των αεροπορικών εταιρειών οδηγούν στην ανάγκη για 34.170 επιβάτες και 730 αεροσκάφη φορτίου συνολικού ύψους 5,3 τρισ. δολ. Πάνω από το 70% των νέων μονάδων είναι ενιαίο διάδρομο με 60% για την ανάπτυξη και 40% για την αντικατάσταση των λιγότερο αποδοτικών αεροσκαφών.

Όσον αφορά στο διπλασιασμό του εμπορικού στόλου τα επόμενα 20 χρόνια θεωρείται ότι χρειάζονται 530.000 νέοι πιλότοι και 550.000 νέοι μηχανικοί συντήρησης και παρέχει στις επιχειρήσεις παγκόσμιων υπηρεσιών της Airbus έναν καταλύτη για να αναπτυχθεί. Η Airbus έχει επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο των θέσεων εκπαίδευσης από 5 σε 16 μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο!!!Δείτε το!

Η αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας είναι η υψηλότερη στις αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η υπόλοιπη Ασία και η Λατινική Αμερική και σχεδόν το διπλάσιο της πρόβλεψης ανάπτυξης 3,2% ετησίως σε ώριμες αγορές όπως η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη. Οι αναδυόμενες αγορές που σήμερα φιλοξενούν τα 6,4 δισ. του πληθυσμού των 7,4 δισ. δολ. στον κόσμο θα αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου της ιδιωτικής κατανάλωσης στον κόσμο έως το 2036.

«Τα αεροπορικά ταξίδια είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε εξωτερικούς κραδασμούς και διπλασιάζονται κάθε 15 χρόνια», δήλωσε ο John Leahy, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Commercial Aircraft. «Η Ασία-Ειρηνικός εξακολουθεί να αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, με την Κίνα να γίνεται η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο. Τα διαθέσιμα εισοδήματα αυξάνονται και στις αναδυόμενες οικονομίες ο αριθμός των ατόμων που θα κάνουν πτήσεις σχεδόν θα τριπλασιαστεί από τώρα μέχρι το 2036».

Την επόμενη 20ετία η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να πάρει το 41% ​​των νέων παραδόσεων, ακολουθούμενη από την Ευρώπη με 20% και τη Βόρεια Αμερική στο 16%. Οι αριθμοί της μέσης τάξης θα διπλασιαστούν σχεδόν στα 5 δισ., καθώς η δημιουργία πλούτου καθιστά την αεροπορία πιο προσιτή, ιδίως στις αναδυόμενες οικονομίες, όπου οι δαπάνες για υπηρεσίες αεροπορικών ταξιδιών πρόκειται να διπλασιαστούν.

Στάση εργασίας!Μάθετε ποια μέσα μαζικής μεταφοράς απεργούν σήμερα!Δείτε πως να κινηθήτε!

- Advertisement -

Στο τμήμα με δύο διαδρόμους, όπως η οικογένεια A330, η οικογένεια A350 XWB και το A380, η Airbus προβλέπει την απαίτηση για περίπου 10.100 αεροσκάφη αξίας 2,9 τρισ. δολ. ΗΠΑ.

Στο τμήμα του ενιαίου διαδρόμου, όπως στην οικογένεια A320neo, η Airbus προβλέπει μια απαίτηση για περίπου 24.810 αεροσκάφη αξίας 2,4 δισ. δολ. ΗΠΑ. Οι αεροπορικές εταιρείες που προσθέτουν χωρητικότητα αναβαθμίζοντας το μεγαλύτερο ενιαίο διάδρομο, το A321, θα βρουν ακόμα περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες με το A321neo χάρη στην εμβέλεια έως 4.000nm και την ασυναγώνιστη απόδοση καυσίμου. Το 2016, το A321 αντιπροσώπευε πάνω από το 40% των παραδόσεων ενός διαδρόμου και πάνω από το 60% των παραγγελιών ενός διαδρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ