Ενας φαραωνικός πύργος, ύψους 180 μέτρων, αναμένεται να υψωθεί στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού ως το 2021. Ενα φιλόδοξο σχέδιο, που συναντά πολλά εμπόδια.

«Τριγωνικός πύργος 2» ονομάζεται το σχέδιο των αρχιτεκτόνων Herzog & de Meuron, το οποίο είχε γίνει δεκτό από τον πρώην δήμαρχο του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ, το 2008. Μετά από χρόνια συζητήσεων και αντιρρήσεων, αυτό το κτίριο απορρίφθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2014, αλλά έγινε τελικά δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου του Παρισιού το 2015 και ξαναπήρε το «πράσινο φως» στις 28 Απριλίου 2017.

Εμείς κάνουμε deal στο ταξίδι! Αποκλειστικά στο travelstyle.gr σου βρήκαμε προσφορά για τη Μπριζ σε τιμή σοκ για το τέλειο φθινοπωρινό break!


Ο τριγωνικός πύργος θα έχει ένα τετράστερο ξενοδοχείο 120 δωματίων, με εστιατόριο ανοιχτό σε όλους, το οποίο θα ονομάζεται «Sky bar», 2.200 τ.μ. χώρους «coworking» και πολιτιστικούς χώρους 500 τ.μ.
Ο τριγωνικός πύργος θα περιέχει γραφεία, νηπιαγωγείο, ξενοδοχείο και χώρους για το κοινό.

Διαβάστε ακόμα:
Στρασβούργο: Το "σταυροδρόμι της Ευρώπης" σάς αποκαλύπτεται! 10 top εμπειρίες στο μνημείο της UNESCO...

Ωστόσο πολλές οργανώσεις εξακολουθούν να βάζουν εμπόδια χαρακτηρίζοντας τον πύργο «άχρηστο» και «υπερβολικό». Οι οργανώσεις SOS Paris, ADAHPE και France Nature Environnement κατέθεσαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου έφεση στο δικαστήριο του Παρισιού εναντίον της απόφασης.
Επομένως είναι πολλά τα εμπόδια για να επιστρέψει το Παρίσι στην κατασκευή υψηλών κτιρίων. Ηδη παραδόθηκε το κτίριο που έχτισε ο διάσημος αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, 160 μέτρων ύψους, για κεντρικά των δικαστηρίων του Παρισιού, στο προάστιο Batignolles, στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Απίστευτο: Στη Σικελία πωλούνται σπίτια αντί 1 ευρώ!!!Ενα περίεργο πρόγραμμα για να σωθούν τα ιστορικά κέντρα πόλεων

Αναμένονται οι Δίδυμοι Πύργοι του άλλου διάσημου αρχιτέκτονα Jean Nouvel, ύψους 180 μέτρων και 122 μέτρων, οι οποίοι θα παραδοθούν το 2021 και θα είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση και θα χρησιμεύσουν ως κεντρικά στην τράπεζα Natixis. Για τον Jean Nouvel, ο οποίος ονειρευόταν να χτίσει έναν ουρανοξύστη εντός της γαλλικής πρωτεύουσας, οι Δίδυμοι Πύργοι θα είναι ένα νέο σημείο αναφοράς στον ουρανό του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα:
Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στη Μόσχα και από την άλλη κίνδυνος για νέο lockdown στη Γαλλία!

Αλλά υπάρχουν κι άλλα σχέδια: έξι κτίρια θα κτιστούν συντόμως στην συνοικία του Bercy-Charenton, εκ των οποίων ένας ουρανοξύστης 180 μέτρων που θα περιβάλλεται από άλλους 5 πύργους άνω των 50 μέτρων ύψους.
Πρόκειται για έναν μαραθώνιο ύψους στην πόλη του Παρισιού, μετά τον πύργο Μονπαρνάς, ο οποίος χτίστηκε το 1973. Οι Γάλλοι δεν αγάπησαν ποτέ αυτόν τον ουρανοξύστη αλλά αναμένεται να ανακαινιστεί και να εξωραϊστεί από γάλλους αρχιτέκτονες.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ