Τι γίνεται όταν τρεις φίλοι µε έντονη προσωπικότητα ενώνουν τις δυνάµεις τους; Φέρνουν την ανατροπή στην πόλη των Χανίων µε ένα all day κλασάτο στέκι-σηµείο αναφοράς, που συγκεντρώνει από επισκέπτες και περαστικούς µέχρι καθηµερινούς ορκισµένους θαµώνες!

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

to-do-list028

Ήταν ένας κρύος χειµώνας του 2011 όταν τρεις φίλοι, ο Λυκούργος, ο Γιάννης και ο Βαγγέλης, έκαναν τη διαφορά συστήνοντας κάτι που έλειπε µέχρι τότε από τη χανιώτικη σκηνή: Έναν κλασάτο all day χώρο, που µάλιστα θα έβρισκε στέγη κάτω από τη µοναδική στοά της πόλης των Χανίων, στη σικάτη περιοχή των Δικαστηρίων! Έτσι, από την πρώτη στιγµή ο Φειδίας τράβηξε πάνω του τα βλέµµατα των περαστικών της καταπράσινης Πλατείας Ελευθερίας, και έγινε το απόλυτο meeting point των δικηγόρων και των γιατρών που εργάζονται στην περιοχή.

to-do-list004

to-do-list005Η urban διακόσµησή του µε τους πετρόλ τοίχους, το ξύλο και το ατµοσφαιρικό µπαρ συνθέτουν δύο σοφιστικέ χώρους αντικριστά της στοάς, που πάλλονται από ενέργεια, πρωί – βράδυ. Το πρωί οι µηχανές του καφέ αναδίδουν δυνατά αρώµατα και οι φρεσκοστυµµένοι χυµοί και τα χειροποίητα σνακ (οµελέτες, club sandwiches, burgers) τιµώνται δεόντως. Σκυτάλη παίρνει το ανανεωµένο µενού, που µάλιστα από φέτος υπογράφει γνωστός σεφ, µε πιάτα ελληνικής δηµιουργικής κουζίνας, όπως τους λουκουµάδες µε µους φέτας και σος ροδιού, που ανήκουν κατά κοινή οµολογία στα must taste. Μόλις η πόλη ανάψει τα φώτα της… εδώ οι lounge ρυθµοί διαδέχονται τα πιο ζωηρά vibes χάρη στην ευφάνταστη cocktail list από experts του είδους, αλλά και τα premim ποτά του µπαρ.

to-do-list002to-do-list001

Στα συν, τα parties και οι live βραδιές! Καθηµερινά, όλο το χρόνο, από τις 07:00 µέχρι όσο πάει (η κουζίνα 12:00-00:00).

Info Πλατεία Ελευθερίας 2, Δικαστήρια, T. 28213 00298

Κατεβάστε και ξεφυλλίστε την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 δωρεάν απλά με ένα κλικ εδώ. 

Cover Chania mag 2016_4,90€_low

Κατερίνα Ρίγκου
Κατερίνα Ρίγκου

Editor -in-chief of Best in Τravel Editions/ Editor of www.travelstyle.gr & Icon's Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ