Για πέμπτη συνεχή χρονιά έρχεται στην Αντίπαρο το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας (AIPF) από 1-10 Ιουλίου 2017.

Το AIPF ξεκίνησε ταπεινά το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της Μαίρης Χατζάκη επιμελήτριας της Αίθουσας Τέχνης «αντί», του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray.

Το φεστιβάλ γρήγορα συγκέντρωσε δυναμική και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αληθινό στις ρίζες του, το φεστιβάλ εξακολουθεί να λειτουργεί σε μικρή κλίμακα. Για την ακρίβεια, το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο σοβαρό Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο».

Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, για την πραγματοποίησή του έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και μέρος των εσόδων έχουν δοθεί στο τοπικό σχολείο ώστε να καλυφτούν ανάγκες του.

Ποιος είπε ότι η Αντίπαρος δεν έχει παραλίες; H διευθύντρια του ICONS TRAVELLERS, Τίτη Βελοπούλου, σας παρουσιάζει τις καλύτερες! (photos)

Η επιτυχία του AIPF οφείλεται στην τοποθεσία που πραγματοποιείται, στο πανέμορφο νησί της Αντιπάρου και στην αφοσίωση των μελών του. Δεν θα είναι ποτέ ένα τεράστιο φεστιβάλ, καθώς «η αγκαλιά του Κάστρου» είναι ο χώρος που το φιλοξενεί.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί» έναν από τους χορηγούς του Φεστιβάλ και υπαίθρια στους τοίχους του Κάστρου του 15ου αιώνα.

Αντίπαρος: Γιατί είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις οπωσδήποτε έστω μια φορά στη ζωή σου.

Ο σωστός φωτισμός των εκθέσεων και του Κάστρου για 10 ημέρες μόνο κάθε χρόνο, οι μουσικές παραστάσεις και η μοναδική ατμόσφαιρα του νησιού κάνουν το AIPF μια αξέχαστη εμπειρία.

Φέτος, 19 ξεχωριστές εκθέσεις θα παρουσιαστούν των οποίων θα είναι επικεφαλής ο Γάλλος φωτογράφος Pol Kurucz και η Brazilian Kolor Collective.

Με super πρόγραμμα έρχεται το Φεστιβάλ Δάσους στη Θεσσαλονίκη! Μη το χάσεις!

Το AIPF θα φιλοξενήσει φωτογράφους από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία. Εργαστήρια θα δοθούν από τον Χάρη Κακαρούχα και τον Βασίλη Γεροντάκο και θα γίνει μία παρουσίαση από τον Μιχάλη Μοσχολιό.

Το μεγαλύτερο τριήμερο φεστιβάλ μουσικής της Ελλάδας με δωρεάν είσοδο για όλους!!!Που θα πραγματοποιηθεί;

Σαββόπουλος,Τόνι Σφήνος, Φωτεινή Βελεσιώτου και Λευτέρης Πανταζής όλοι σε ένα φεστιβάλ!!!Που θα συμβεί το πιο απίστευτο γεγονός του καλοκαιριού;;;

Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου-«Νύχτες Αλληλεγγύης»2017!Μόλις βγήκε το πρόγραμμα!Δείτε όλες τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες!

Info: www.antiparosphotofestival.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ