Μία από τις ωραιότερες περιοχές της κεντρικής Πελοποννήσου είναι αυτή της Φιγαλείας, έχοντας πίσω της μία σημαντική ιστορία, αλλά και δεκάδες τοποθεσίες με υπέροχη φυσική ομορφιά.

Πρόκειται για μία περιοχή που συνδυάζει την μαγεία και την άγρια ομορφιά του βουνού, με την θάλασσα που απλώνεται γύρω τις δαντελωτές παραλίες, στο πέρασμα από την Ηλεία στην Αρκαδία, ένα μέρος που βγάζει λόγω της ομορφιά του, κάτι από την πλούσια μυθολογία που κρύβει μέσα του.

Η Φιγαλεία ήταν μία αρχαία πόλη της Αρκαδίας, δίπλα από τον ποταμό Νέδα όπου σύμφωνα με την μυθολογία, έκρυψαν οι νύφες τον μικρό Δία για να τον σώσουν από την μανία του Κρόνου.

Ζαχλωρίτικα: Ένα χωριό λίγο έξω από το Αίγιο,έρωτας με την πρώτη ματιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Φιγαλεία

Στην σημαντική αυτή πόλη της Πελοποννήσου ήταν κτισμένη ο ναός της Άρτεμις και ο ναός του Διονύσου, δύο από τους κυριότερους θεούς που λατρεύονταν στην Αρκαδία, ενώ  κοντά στην Φιγαλεία ήταν ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φιγαλεία

Ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τα αρχαία τείχη της πόλης και τον ναό της Αρτέμιδας, εκεί όπου συνεχίζονται οι ανασκαφές, να λουστεί στους καταρράκτες του ποταμού της Νέδας, αλλά και να πάει σε υπέροχες κοντινές παραλίες όπως αυτή του Θόλου που υπάρχουν στην γύρω περιοχή.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι των infinity view:

 

Exploring Figaleia – Εξερευνώντας την Φιγαλεία

 Αποτέλεσμα εικόνας για Φιγαλείας

Ένας all time classic προορισμός της Ελλάδας!

Φιγαλεία - Εκεί που οι νύφες έκρυψαν τον Δία και γεννήθηκε η Νέδα (pics+video) Φιγαλεία - Εκεί που οι νύφες έκρυψαν τον Δία και γεννήθηκε η Νέδα (pics+video) Φιγαλεία - Εκεί που οι νύφες έκρυψαν τον Δία και γεννήθηκε η Νέδα (pics+video)
πηγή:patrasevents.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ