Πόσοι διεθνούς φήμης avant-garde σχεδιαστές και αρχιτέκτονες χρειάζονται για να δημιουργήσουν ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο στην Ισπανία; Απάντηση:19. Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο αλλά δεν είναι. Είναι πραγματικότητα και αφορά το ξενοδοχείο Puerta America που βρίσκεται στην Μαδρίτη.

- Advertisement -

Το Puerta America είναι 5 αστέρων και ανήκει στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Hoteles Silken. Βρίσκεται στην εμπορική καρδιά της Μαδρίτης, δίπλα στο Kio Towers στην Paseo de la Castellana και διαθέτει 314 δωμάτια υψηλών απαιτήσεων. Η κατασκευή του κόστισε πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια και ολοκληρώθηκε το 2005!  Κάθε όροφος, κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε από διαφορετικούς καλλιτέχνες.

Φύγαμε για 4ήμερη απόδραση στη Βουδαπέστη με 191€!Αυτή και αν είναι ευκαιρία για ταξίδι!

Ο Juan Valls της Silken αναφέρει χαρακτηριστικά: «αρχικά θέλαμε να καλέσουμε τέσσερις  ή πέντε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Το ένα πράγμα έφερε το άλλο όμως και καταλήξαμε να φέρουμε δεκαεννιά».

Πώς θα είναι η διαμονή στα ξενοδοχεία το καλοκαίρι του 2020;

Μερικά μόνο από τα ονόματα της Dream Team που εργάστηκαν στο Puerta America:  Zaha HadidRon AradDavid ChipperfieldNorman FosterJean Nouvel και Marc Newson. Το γκαράζ το σχεδίασε η Teresa Seipi.

 

Οι 10 πιο όμορφες λιλιπούτειες πόλεις του κόσμου

Πηγή: dinfo

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ