Μετά από 13 χρόνια παρουσίας και όνοµα ταυτισµένο µε την πόλη, η Φρόντζου Πολιτεία δεν πρέπει να λείπει από το παλµαρέ της επίσκεψής σας στα Ιωάννινα!

titi-profile

 

Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])fb-icon instagram

- Advertisement -

ΔΙΑΜΟΝΗ

Μόλις 1 χλµ. από το κέντρο, στον λόφο της Αγίας Τριάδας, δεσπόζει η εν λόγω µοναστηριακού στυλ πολιτεία µε ασύγκριτη θέα τόσο στην πόλη και στη λίµνη όσο και στο όρος Μιτσικέλι! Εντός τους συγκροτήµατος λειτουργεί ξενοδοχείο µε 12 ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής δωµάτια και σουίτες µε χειροποίητα έπιπλα, περίτεχνα ταβάνια, έντονα χρώµατα που αποπνέουν αίσθηση θαλπωρής, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζονται από σύγχρονες παροχές. Στα συν το πιστοποιηµένο ελληνικό πρωινό!

Από €63 µε πρωινό.

 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Ακόµα κι αν δεν µείνετε σε κάποιο από τα δωµάτιά του, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το εστιατόριό του, δηµοφιλές σε ντόπιους και επισκέπτες! Τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, τα χειροποίητα σκαλιστά ζαγορίτικα τζάκια και το πηγάδι στην αυλή –τα οποία µεταφέρθηκαν από παλιά σπίτια των Μαστοροχωρίων και της Κόνιτσας– συνθέτουν εικόνες από το παρελθόν του τόπου. Όσο για το µενού του, γνήσιας πατροπαράδοτης γιαννιώτικης κουζίνας, που υπογράφει ο chef Bασίλης Παπαγιάννης ιδωµένο µέσα από µοντέρνα µατιά βασισµένη σε πρότυπα µεσογειακής διατροφής, το κατατάσσει ανάµεσα στις top επιλογές!

(καθηµερινά 13:00-01:00)

ΗΙSTORY

Γοητευµένος από την υπέροχη θέα και το φυσικό περιβάλλον o Κ. Φρόντζος, δήµαρχος Ιωαννίνων και ισόβιος πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, οραµατίστηκε τη δεκαετία του ‘60 τη δηµιουργία ενός πρωτοποριακού για την εποχή τουριστικού προορισµού µε θέατρο, αντίγραφο εκείνου της αρχαίας Δωδώνης, και ακριβώς δίπλα έναν χώρο αναψυχής. Τα υλοποίησε προσφέροντας ένα σηµαντικό πολιτιστικό έργο, που δεν έχει τυχαία χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισµού ιστορικός τόπος και διατηρητέο µνηµείο!

Ιωάννινα: 4 στέκια που αντέχουν στον χρόνο!

MUST TRY 

• Kαφέ και snacks στο υπέροχο all day café-bar του συγκροτήµατος, ανοιχτό από το πρωί, µε πανοραµική θέα στην πόλη (από τις 9:00-όσο πάει).
• Το Lofos Cocktail Bar αποτελεί προορισµό τους καλοκαιρινούς µήνες. Κάτω από τη δροσιά των πεύκων απολαύστε εξαιρετικά cocktails!

Must visit: 4 σημεία για να πάρεις μια καλή γεύση από τα Ιωάννινα!

DONT MISS

• Το παραδοσιακό καφεπαντοπωλείο για καφέ, βότανα και τσιπουροµεζέδες δίπλα στο τζάκι! Εκεί έκπληξη αποτελεί το εκθετήριο τοπικών προϊόντων, το οποίο εµπλουτίστηκε φέτος µε είδη από ακόµα περισσότερους παραγωγούς της περιοχής.

Κάτι νέο παίζει στην Στοά Αλιέως στα Ιωάννινα κι εμείς το ανακαλύψαμε πρώτοι!

ΕXTRAS
• Οι 3 αίθουσες συνεδρίων δυναµικότητας 20, 100 και 300 θέσεων µε πλήρη τεχνολογικό εξοπλισµό και φυσικό φωτισµό. Αναλαµβάνει και εκδηλώσεις.
• Ο παιδότοπος για τους µικρούς µας φίλους.
• Το θέατρο, στα πρότυπα εκείνου της αρχαίας Δωδώνης, µε χωρητικότητα 3.500 θεατών, που φιλοξενεί µουσικά events και θεατρικές παραστάσεις!

Small boutique hotels: Αυτή είναι η νέα τάση διαμονής στα Ιωάννινα!

Info: Λόφος Αγίας Τριάδος, τηλ. 26510 21011, 25495, www.frontzupolitia.gr

 

πηγή: Icons Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ