Ένα μικρό παραδοσιακό χωριό κρυμμένο μέσα στο ελατοδάσος, σε υψόμετρο 960 μ. και σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το Καρπενήσι, υπόσχεται να σας μεταφέρει σε άλλες εποχές, χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και την παροιμιώδη φυσική ομορφιά του.

foth0078Παλιά αρχοντικά, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (χτισμένη το 1865), το πέτρινο Σχολείο που χτίστηκε το 1901 με δωρεές μεταναστών και λειτουργεί ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αποτελούν μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού, το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέος οικισμός. Πέτρα και ξύλο είναι τα δύο υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα πάντα εδώ…τα σπίτια, οι δρόμοι, οι ξενώνες, τα μαγαζιά, η εκκλησία. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι η απόλυτη αρμονία που χαρακτηρίζει τον παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων, καθώς όλα τα παραδοσιακά οικήματα έχουν αναστηλωθεί υποδειγματικά.

foth0120Ένα διήμερο αρκεί για να ξεφύγετε από τους έντονους ρυθμούς της πόλης, χαλαρώνοντας στην φύση, χαζεύοντας τα τοπικά προϊόντα προς πώληση στα γραφικά μαγαζάκια, δοκιμάζοντας την ντόπια κουζίνα που περιέχει αρκετό κρέας και απολαμβάνοντας έναν πρωινό καφέ στην πλατεία του χωριού, παρέα με τους κατοίκους του!

  korysxades

- Advertisement -

Η παραδοσιακή αναβίωση του οικισμού των Κορυσχάδων θα σας δώσει την ευκαιρία να αποδράσετε για λίγο από την καθημερινότητα, να περπατήσετε στα πέτρινα πλακόστρωτα, να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα του βουνού.

fot-h0142Με αφετηρία τις Κορυσχάδες μπορείτε να επισκεφτείτε κοντινούς προορισμούς, όπως την περιοχή Κουμάσια, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας, το φαράγγι του Πάνταβρέχει, το πεδίο μάχης στα Κοκκάλια, τα καστανοδάσος του Αι Νικόλα, την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών και τα Άγραφα.

Επίσης, η ευρύτερη περιοχή των Κορυσχάδων προσφέρεται για σκι στο Βελούχι, περιπάτους στο δάσος, μαθήματα ιππασίας, ποδηλασία στο βουνό, rafting, canyoning και άλλες δραστηριότητες.

- Advertisement -

untitled-ioanna-xera-6455db97

Πως θα πάτε

Από Αθήνα για Καρπενήσι θα χρειασθεί να διανύσετε 295 χλμ., ενώ από Θεσ/νίκη 385 χλμ.Όσοι έρχονται από δυτική Ελλάδα να προτιμήσουν την αρτηρία μέσω Αγρινίου κι από εκεί ν’ ανηφορίσουν για τη λίμνη Κρεμαστών και τη Φραγκίστα. Από τη γέφυρα της Επισκοπής, σε50 χλμ.φθάνετε στο Καρπενήσι και σε 60 στο Αγρίνιο.

- Advertisement -

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ