Μόλις μια ώρα από το Κάστρο του Μυστρά, ένα ορεινό χωριό της Λακωνίας, χτισμένο στις στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και είναι ένα από τα ομορφότερα καταφύγια για φθινοπωρινή απόδραση!

Ο λόγος για το Πολύδροσο, που στο παρελθόν ονομαζόταν Τσίντζινα ή Τσίντσινα, ενώ κατά το παρελθόν, στην περιοχή  ομιλούνταν η τσακωνική διάλεκτος.

poludroso1

Από το κέντρο του Πολύδροσου, ξεκινούν πεζοπορικά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα. Τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν σε πηγές ή σε εκκλησίες. Μονοπάτια που ο βαθμός δυσκολίας τους διαφέρει αλλά που η φυσική ομορφιά που προσφέρουν χορταίνει τις αισθήσεις.

poludroso2

Το Παραδοσιακό “Σχολαρχείο”

Το πέτρινο σχολείο του χωριού ένα κτίσμα του 1891 στο κέντρο της πλατείας έγινε ξενώνας και οι παλιές αίθουσές του έγιναν δωμάτια, με μπάνιο, αυτόνομη θέρμανση και wi-fi. Παρααλληλα προσφέρει τη δυαντότητα για πρωτότυπες δραστηριότητες, όπως μαθήματα – σεμινάρια Yoga και Tai Chi, ακόμα μαθήματα Υφαντικής, paint ball και Τοξοβολία.

Οι λίγοι κάτοικοι διατηρούν το χωριό καθαρό που δίνει στον επισκέπτη την εικόνα ενός φιλόξενου και ήσυχου τόπου. Απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα και 1 από την Τρίπολη, Σε αυτό το μέρος ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει πλήθος δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ορειβασία προς την κορφή του Πάρνωνα, Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιο (1936 μ.) και διαδρομές 4Χ4 σε μεγάλη ποικιλία τεχνικής δυσκολίας.

poludroso3

- Advertisement -

Τι θα δείτε:

  • Ιερά Μονή Παναγίας της Μαλεβής (17ος αι.).
  • Το χτισμένο στο βράχο εκκλησακι του Αι-Γιάννη.
  • Τα όμορφα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα.
  • Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων (9ος αι.) κρυμμένη σε φαράγγι.

poludroso4

ΤΙΡ: Μην ξεχάσετε φεύγοντας να αγοράσετε βότανα, μέλι και γλυκά κουταλιού!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ