Με τρεις νομούς, όμορφες πόλεις, τη Μαύρη Θάλασσα, την Προποντίδα και το Αιγαίο να τη βρέχουν, τα ποτάμια της, τα αρχαία της και την ιστορία της, η Θράκη μπορεί να αποτελεί μακρινό ταξίδι, αλλά σίγουρα είναι από αυτά που δεν ξεχνά κανείς εύκολα.

Με τον ποταμό Νέστο να την οριοθετεί στα δυτικά και τον Έβρο στα ανατολικά, η Θράκη αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας, τις ομορφιές του οποίου έχουν γνωρίσει καλά οι… φαντάροι, αλλά πολλοί αγνοούν, δεν έχουν δει ποτέ και ίσως και να μην δουν, λόγω απόστασης από το κεντρικό και νότιο κομμάτι της χώρας.

- Advertisement -

Με πόλεις, όμως, σαν την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, με το δέλτα του Έβρου, με τα χωριά Πομάκων, το δάσος της Χαϊντούς και τη λίμνη Βιστωνίδα, η Θράκη εύκολα αποδεικνύει ότι είναι μια περιοχή της Ελλάδας που αξίζει να διασχίσει κάποιος, μέτρο προς μέτρο.

Gulf Air: Αναζητά προσωπικό καμπίνας στην Αθήνα

Φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα μέρη της Θράκης

Το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του νομού Ξάνθης.

Φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα μέρη της Θράκης

Το υπέροχο φαράγγι του Νέστου, κοντά στην Ξάνθη.

Φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα μέρη της Θράκης

Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μεσογειακού οικοσυστήματος και ανήκει στο Δήμο Σουφλίου.

Τέλεια Σαββατοκύριακα στην Κεντρική Ελλάδα σε ξενοδοχεία με απίστευτα χαμηλές τιμές

Φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα μέρη της Θράκης

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Έβρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Η συνολική του έκταση είναι 200.000 στρέμματα εκ των οποίων τα 95.000 είναι ενταγμένα στον κατάλογο των προστατευόμενων περιοχών της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ (1971) λόγω των σημαντικών ειδών που φιλοξενεί.

Η θέα στο λιμάνι και την πόλη της Αλεξανδρούπολης, πρωτεύουσας του Νομού Έβρου, μεγαλύτερης πόλης της Θράκης και μιας από τις νεότερες πόλεις της Ελλάδας.

Φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα μέρη της Θράκης

Η γραφική παλιά πόλη της Ξάνθης.

Το πομάκικο χωριό Μέδουσα, στα σύνορα Ελλάδος Βουλγαρίας στην Ξάνθη.

Βόλτα στην παλιά πόλη και τα μαγαζιά της Κομοτηνής.

Φωτογραφικό ταξίδι στα πανέμορφα μέρη της Θράκης

Το δάσος της Χαϊντούς αποτελείται από υπεραιωνόβιες οξιές, ύψους άνω των 30 μέτρων, καθώς και από πεύκα, έλατα, ερυθρελάτες. Το 1980, τμήμα του δάσους της Χαϊντούς χαρακτηρίστηκε Μνημείο της Φύσης και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. Βρίσκεται μεταξύ Θράκης (νομός Ξάνθης) και Μακεδονίας (νομός Δράμας), κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Κούλας στην Κεντρική Ροδόπη.

πηγή:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ