ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ…5*!

Πολυτελείς εγκαταστάσεις, σύγχρονες ανέσεις, προνοµιακή τοποθεσία είναι κάποια από τα «δυνατά χαρτιά» των ξενοδοχείων της πόλης. Υπάρχουν, όµως, και κάποια που έχουν επενδύσει σε ένα ακόµα… Ο λόγος για τις γαστρονοµικές τους «γωνιές», που υπόσχονται γευστικές συγκινήσεις πολλών αστέρων!

Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Αρχείο

*Οι τιµές είναι κατ’ άτοµο και δεν περιλαµβάνουν κρασί *Rates are per person and do not include wine

Αqua

Anatolia, Λαγκαδά 13, Τ. 2310 522422

Aqua_Restaurant (2)

Ένας γαστρονοµικός προορισµός ιδανικός έπειτα από µια κουραστική ηµέρα στα αξιοθέατα της πόλης ή after shopping αλλά και για business συναντήσεις. Η σοφιστικέ ατµόσφαιρα µε το ξύλο και τους δερµάτινους καναπέδες (έχει και βιβλιοθήκες, που δίνουν µια οικεία νότα) να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο interior, το άκρως ανανεωµένο Aqua, στο ισόγειο του Anatolia hotel, επιφυλάσσει µια γαστρονοµική εµπειρία που δεν επιδέχεται σύγκρισης.Το µενού προσανατολίζεται ευθέως σε light πιάτα µεσογειακής κουζίνας. Προτάσεις όπως τα φρέσκα χτένια και γαρίδες µε ελαφριά σάλτσα από λευκό κρασί και γλυκολέµονο µε άνηθο και στο τέλος ένα µιλφέιγ από φρεσκοψηµένη τραγανή σφολιάτα, υπέροχη κρέµα βανίλιας και φράουλες συνθέτουν µια ενδιαφέρουσα γαστρονοµική εµπειρία. Από €16. Καθηµερινά 12:30-23:15 (κουζίνα).

Avenue 48

The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 28, T. 2310 017000,www.themethotel.gr

AVENUE_48_REST_3_th

Το Avenue 48 µαζί µε το Chan αποτελούν σηµεία αναφοράς για το 5* The Met. Ο υψηλής αισθητικής χώρος του Avenue 48, που ξεχωρίζει για το σοφιστικέ του περιβάλλον, φιλοξενεί το πρωί τον εκλεκτό και πλουσιοπάροχο µπουφέ πρωινού, ενώ αργότερα µετατρέπεται σε a la carte εστιατόριο για γεύµα και δείπνο, µε πιάτα δηµιουργικής ελληνικής κουζίνας που επιµελείται ο executive chef Δηµήτρης Τσανανάς, σε ένα µενού πρόσφατα ανανεωµένο! Υποδειγµατική και η λίστα κρασιών που δίνει έµφαση σε σπάνιες ποικιλίες του ελληνικού αµπελώνα. Από €35. Καθηµερινά 19:00-00:00 δείπνο, Δευτ.-Σάβ.12:30-16:30 γεύµα. Εxtra: Τους καλοκαιρινούς µήνες… ανεβαίνει µαζί µε το Chan στο εντυπωσιακό Sky Bar.

Chan

The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 28, T. 2310 017000, www.themethotel.gr

CHAN_restaurant_th

Η παγκόσµια διάκριση –ανάµεσα σε 300 ξενοδοχεία από όλο τον κόσµο– που απέσπασε για το design και το φωτισµό του (επιµέλειας του διάσηµου γραφείου Andy Martin & Associates) µάλλον προδιαθέτει για αυτό που αντικρίζουµε…

Met 4

Το φουτουριστικό interior µε τους καµπυλωτούς καναπέδες κλέβει την παράσταση, ώσπου να πάρει τη σκυτάλη το µενού, που επιµελείται ο executive chef Δηµήτρης Τσανανάς, µε πιάτα πανασιατικής κουζίνας. Μust taste, τι άλλο από το black cod και τη µεγάλη ποικιλία sushi! Από €35. Τετ.-Σάβ. 20:00-02:00 (κουζίνα έως 00:00 Τετ.-Πέµπ., έως 01:00 Παρ.-Σάβ.). Εxtra: Στο δείπνο έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και πιάτα από το µενού του Avenue 48.

BE*

The Excelsior, Κοµνηνών 10 & Μητροπόλεως 23, T. 2310 021010

Η µοντέρνα αισθητική στρέφει το βλέµµα µας στο BE*, το εστιατόριο του 5* The Excelsior. Για το εντυπωσιακό design µε τις έντονες βιοµηχανικές πινελιές, που παραπέµπει σε αµερικάνικου στυλ εστιατόριο, φρόντισε η οµάδα του Urban Soul Project, ενώ τις γαστρονοµικές απολαύσεις επιµελείται ο executive chef Γρηγόρης Καρακασίδης. Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και το a la carte µενού, που ταξιδεύει τον ουρανίσκο από τη Θεσσαλονίκη στα street food της Oxford Street και του Broadway, µε αποκορύφωµα το «Τέλειο Burger». Καθηµερινά 10:00-02:00. Extra: Τα κυριακάτικα brunch (a la carte) 11:00-15:00.

Daios food bar-restaurant

Daios Luxury Living, Νίκης 59, T. 2310 250200, www.daioshotels.com

_DSC2367

Το 5* Daios Luxury Living, πάνω στη πολυσύχναστη Λεωφ. Νίκης, µπορεί να είναι από τις καλύτερες προτάσεις διαµονής στη πόλη, µπορεί όµως εξίσου να υπερηφανεύεται για το εστιατόριο του. Σε έναν υπέροχο χώρο, το Daios food bar-restaurant φέτος µας συστήνεται µε νέα γαστρονοµική ταυτότητα, που προσανατολίζεται σε πιάτα µεσογειακής κουζίνας, τα οποία αναδεικνύουν έντονα τα αρώµατα Ελλάδας!

_DSC1685

_DSC1706

Εξαιρετική η σαλάτα σολοµού, το ταρτάρ τόνου, το τραχανότο και το µιλφέιγ µε lemon grass, φτιαγµένα µε άριστη πρώτη ύλη και άψογη τεχνική. Και µετά το γεύµα, ένας αυθεντικός ιταλικός espresso από ειδικό χαρµάνι βάζει το τελευταίο λιθαράκι σε αυτή τη γευστική εµπειρία! Από €20. Καθηµερινά 10:30-01:00. Extra: Οι ακαταµάχητες προτάσεις «διεισδύουν» και στην cocktail list, µε must taste το «Greek Lady», µε Metaxa, lemon juice και γλυκό του κουταλιού σύκο!

_DSC2383

Thymare

Makedonia Palace, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τ. 2310 897197

thymare

Οι εραστές των ψαρικών έρχονται για να γευτούν ένα µενού που δίνει έµφαση στα φρέσκα ψάρια, τα βότανα και τα λαχανικά. Με φόντο ένα απέριττο σκηνικό, µε εκκεντρικό στοιχείο τα καφάσια που κοσµούν τους τοίχους, αλλά και µε θέα στον Θερµαϊκό, πιάτα όπως το καπνιστό χέλι µε κρέµα passion fruit και βασιλικό και ο µπακαλιάρος µε χειροποίητο νιόκι, που επιµελείται ο Νικόλαος Διάφας, ολοκληρώνουν την εµπειρία… Προσεγµένη και η λίστα κρασιών, µε ετικέτες ελληνικού αµπελώνα. Από €25. Κυρ. & Δευτ. κλειστά, Τρ.-Σάβ 18:00-00:00. Extra: Οι ειδικές θεµατικές βραδιές γευσιγνωσίας, εµπνευσµένες από την εγχώρια αλλά και την παγκόσµια sea food κουζίνα.

Navona

Makedonia Palace, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τ. 2310 897197, www.makedoniapalace.com

navona

Από πέρυσι το συναντάµε δίπλα στο Makedonia Palace. Αυτό το ιταλικό cafe-bar restaurant προσφέρεται από το πρωί για αρωµατικό espresso και cappuccino και αργότερα για aperitivo, παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, pasta fresca και pizza. Από €20. Καθηµερινά 09:30-02:00 (κουζίνα Δευτ.-Πέµπ. 18:00-00:00, Παρ. & Σάβ. 18:00-01:00, Κυρ. από 14:00). Extra: Το kids’ menu και οι low gluten και healthy προτάσεις.

Ambrosia

Hyatt Regency, 13o χλµ. Θεσσαλονίκης-Περαίας, Τ. 2310 401234, www.hyatt.gr

Ambrosia 1

Στο ισόγειο του πολυτελούς Hyatt, το Ambrosia επιφυλάσσει στους ουρανίσκους µας αξέχαστες γευστικές συγκινήσεις και αυτό το οφείλει στη γνώση και το ταλέντο του executive chef Κώστα Αραµπατζή. Πιάτα µεσογειακού προσανατολισµού, µε έντονες ελληνικές επιρροές, διατηρούν αµείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ περιµένουµε πολύ σύντοµα το ανανεωµένο µενού! Σε υψηλό επίπεδο κινείται και η λίστα κρασιών, µε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Από €25. Καθηµερινά 12:30-00:00. Extra: Τα πιάτα ετοιµάζονται σε ανοιχτή κουζίνα και σε παραδοσιακό φούρνο!

El Correo Cocina

The Bristol Hotel, Οπλοποιού 2 & Κατούνη, Τ. 2310 506500,www.bristol.gr & www.elcorreo.gr

1654037_743766685645167_1955848989_n

Αποτελεί σηµαντικό σταθµό στο «χάρτη» της γεύσης στην πόλη, αφού σε αυτό το ροµαντικό εστιατόριο στην καρδιά των Λαδάδικων (στο ισόγειο του αρχοντικού The Βristol Hotel), οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να µυηθούν στην παράδοση της αργεντίνικης κουζίνας µε µεσογειακές πινελιές. Οι ορκισµένοι οπαδοί των κρεατικών θα το λατρέψουν ειδικά όταν έρθει η στιγµή να γευτούν το φιλέτο black angus σερβιρισµένο µε πουρέ πατάτας, ρέβα και σπαράγγια! Αξίζει να σηµειωθεί η έµφαση που δίνεται στις πρώτες ύλες, µε χαρακτηριστικό παράδειγµα τα κρέατα που φτάνουν νωπά από Αργεντινή! Από €25. Καθηµερινά 13:00-00:30. Extra: Ενδιαφέρουσα κάβα µε λατινοαµερικάνικες και ελληνικές ετικέτες.

Orizontes Roof Garden

Electra Palace Hotel, Πλ. Αριστοτέλους, Τ. 2310 294011,www.electrahotels.gr

138_ELECTRATHES_IMG_9094

Με απαράµιλλη θέα στον Θερµαϊκό και µέσα σε ένα χώρο που αποπνέει αρχοντιά, θα απολαύσετε πιάτα βασισµένα σε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές που παντρεύονται µε τη σύγχρονη µεσογειακή κουζίνα. Το κριθαρότο αστακού µε κρόκο Κοζάνης και η συναγρίδα µε σπανάκι σοτέ και ανθό λεµονιού είναι µόνο δύο από τις top επιλογές του µενού! Καθηµερινά 12:30-01:00 (έως 23:30 η κουζίνα). Από €28. Extra: Για όλους όσοι προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους, προσφέρει ένα πλήρες θερµιδοµετρηµένο µενού, καθώς επίσης και επιλογές πιάτων gluten free!

Πηγή:Best in Travel Thessaloniki 2016

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ