Ενημερώθηκε στις 9 Μαρτίου 2017, 18:07

Μπορεί η Αράχωβα να φηµιζόταν µόνο για τις παραδοσιακές ταβέρνες της όµως πλέον έχει να επιδείξει γαστρονοµικές προτάσεις, που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα και τον πιο απαιτητικό… ουρανίσκο!

titi-profile Από την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-icon instagram

Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Ακουαρέλα

Η αυθεντική ατµόσφαιρα, το άψογο service και το εγγυηµένο κέφι είναι κάποιοι από τους λόγους που εδώ και µία δεκαετία παραµένει αγαπηµένο στέκι. Στο χαρακτηριστικό του εορταστικό σκηνικό, όπου δεσπόζει η πέτρα και οι πολυτελείς πινελιές σε ζεστές κόκκινες αποχρώσεις, η νύχτα ξεκινά µε ένα δείπνο από µια εκλεπτυσµένη κάρτα, ενώ όσο ο περνάει η ώρα ο χώρος µεταµορφώνεται, τα φώτα χαµηλώνουν, η ένταση και το κέφι ανεβαίνουν στα ύψη… και µαζί και ο κόσµος, που λικνίζεται ρυθµικά γύρω από την εντυπωσιακή µπάρα, απολαµβάνοντας premium ετικέτες και house cocktails! Στα συν το valet parking! Από €20. Παρ.-Σάβ. από τις 20:30. Καθηµερινά από τις 20:30 (εορταστικό ωράριο). Aράχωβα, Τ. 22670 32660

Αίγλη

Δυνατός άνεµος ανανέωσης φύσηξε φέτος στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Αίγλη και είναι διάχυτος παντού, από την ανακαινισµένη επιβλητική σάλα του µε τις classy λεπτοµέρειες εµπνευσµένη από τις τυπικές πιτσαρίες της Τοσκάνης (υπογράφει η αναγνωρισµένη designer Lian Vermeer) µέχρι το µενού του, το οποίο δεν µπορεί να κρύψει… την αδυναµία του σε δηµιουργικά πιάτα ζυµαρικών µε ευφάνταστους συνδυασµούς και έµφαση στις εξαιρετικές πρώτες (και τοπικές) ύλες. Εξίσου προσεγµένη και η λίστα κρασιών µε ετικέτες από τον ελληνικό αµπελώνα. Καθηµερινά (high season) 14:00-23:00. Επ. Οδός Αράχωβας-Επταλόφου, Τ. 22670 31767

E

Παρά τις δύο δεκαετίες επιτυχηµένης πορείας του, το δηµοφιλές all day bar-restaurant δεν επαναπαύεται και κάθε σεζόν επιστρέφει επιφυλάσσοντας µας πολλές εκπλήξεις. Στο υπέροχο αίθριό του, που κατά τη διάρκεια της µέρας λούζεται από φυσικό φως, ερχόµαστε από νωρίς για brunch, ιδιαίτερα ροφήµατα και detox χυµούς. Όσο για το µενού του, µια µεσογειακή nouveau cuisine, µε multi ethnic χαρακτήρα, ανεβάζει φέτος ακόµα πιο ψηλά τον πήχη, µε τα νέα πιάτα αυτής της µικρής κάρτας του να συνδυάζουν αρµονική εκτέλεση, εκπληκτική παρουσίαση, καθαρές γεύσεις και ένα εκρηκτικό… φινάλε στον ουρανίσκο! Στο peak της διασκέδασης φτάνει το βράδυ µε τους θαµώνες να συγκεντρώνονται γύρω από τη µπάρα απολαµβάνοντας premium ετικέτες, ιδιαίτερα cocktails, ρακόµελο, ενώ λικνίζονται στους ρυθµούς αγαπηµένων ξένων και ελληνικών heats! Τip: Μη χάσετε τα dj parties και τα lives! Stay tuned! Καθηµερινά από τις 10:00. Αράχωβα, T. 22670 31158

Παναγιώτα Plus

Μπορεί να είναι από τις πιο πρόσφατες γαστρονοµικές αφίξεις όµως όλα δείχνουν ότι το συγκεκριµένο bar-restaurant ήρθε για να µείνει… Το «αδελφάκι» της ιστορικής ταβέρνας Παναγιώτα αποπνέει ιδιαίτερη ατµόσφαιρα, που παραπέµπει σε εντυπωσιακό αρχοντικό ή γαλλικό chateau… Και αυτό οφείλεται στον πολύ καλό φίλο του ιδιοκτήτη Γιάννη Αντωνίου, καλλιτέχνη Λεωνίδα Πούλο, που πάντρεψε αρµονικά πέτρα, ξύλο και σίδερο, «έντυσε» τον χώρο µε βελούδινα και καρό υφάσµατα σε ζεστές αποχρώσεις, πρόσθεσε επιβλητικές διακοσµητικές λεπτοµέρειες (όπως ο χαρακτηριστικός πολυέλαιος µε το που µπαίνεις και τα vintage κηροπήγια) δίνοντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσµα τόσο στην κεντρική σάλα µε το bar όσο και στην πίσω cozy αίθουσα µε το τζάκι… Έκπληξη και το µενού µε έµφαση σε φρέσκες και εποχιακές πρώτες ύλες, που ετοιµάζονται εκείνη τη στιγµή και φτάνουν στα πιάτα µας λαχταριστά. Μια ωδή στις γνήσιες παραδοσιακές συνταγές, µαγειρεµένες µε συνέπεια, ειδοµένες, ωστόσο, µέσα από µια πιο δηµιουργική µατιά… Ενηµερωµένη και η wine list µε άξιους εκφραστές ελληνικού και ξένου αµπελώνα! Όσο περνάει η ώρα η ανεβαστική µουσική ξεσηκώνει τους θαµώνες που συγκεντρώνονται πλέον γύρω από την ολοζώντανη µπάρα… Stay tuned για τα parties και lives! Kαθηµερινά από τις 20:00-όσο πάει (µέχρι 01:00 η κουζίνα). Δελφών & Οµήρου, Αράχωβα, Τ. 22670 29229

Le Sapin

Τη σοφιστικέ του ατµόσφαιρα συνυπογράφει το ιδιαίτερο design όπου πρωταγωνιστεί το ξύλο, η πέτρα και τα vintage έπιπλα. Tο µενού του, που υπογράφει και φέτος ο Θωµάς Μάτσας προσανατολίζεται σε συνταγές της rustic γαλλικής κουζίνας, παρόµοιας των γαλλικών chalets. Την ώρα που οι απαιτητικοί ουρανίσκοι τέρπονται µε σαλιγκάρια provençale και µοσχάρι bourguignon, οι λάτρεις ενός καλού ποτού θα ανακαλύψουν µια κάβα µε premium ετικέτες και µια ψαγµένη cocktail list. Highlight: Το γυάλινο πάτωµα, που κρυφοκοιτάζει στο κελάρι όπου «ηρεµούν» γαλλικά κρασιά. Μust try: To brunch αλλά και τα νέα του πιάτα του όπως το κριθαρότο µε τριλογία άγριων µανιταριών και το µοσχαράκι ραγού µε ζυµαρικά lumaconi. Οκτ.-Πάσχα 10:00-01:00 (η κουζίνα). Πλατεία Παπαϊωάννου, T. 22670 31108

Tavola

Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας επιλέγουν το υπέροχο, µικροσκοπικό εστιατόριο στον πεζόδροµο µετά την πλατεία Λάκκα. Ιδιοκτήτης και chef ο Λουκάς Σύρος, υπογράφει ένα µενού στο οποίο η σύµπραξη ιταλικής κουζίνας µε ντόπια προϊόντα είναι άκρως επιτυχηµένη! Από €22. Καθηµερινά, εκτός Τρίτης, από τις 18:00-όσο πάει, Σάβ.-Κυρ. από τις 13:00. M. 6973 431969

Πηγή: Αrachova Magazine 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν μόνο με ένα κλικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ