Το φαγητό είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις σε ένα ταξίδι. Ξεκούραστος πλέον, έχεις όρεξη να δοκιμάσεις νέες γεύσεις που θα αναστατώσουν τις αισθήσεις και τον ουρανίσκο σου.
Είσαι περίεργος να μάθεις τι τρώνε για πρωινό στην Δυτική Αφρική; Στo Xoνγκ Κονγκ τι προτιμάται για μεσημεριανό; Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι θα μαγειρέψετε σήμερα, πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε και ξεφύγετε από τα τετριμμένα κάνοντας παράλληλα μια γρήγορη βόλτα στον κόσμο μέσα από τη γαστρονομική του κουλτούρα!
Στη 1.Στη Δυτική Αφρική το Garri, αντικαθιστά τα δημητριακά και σερβίρεται με παγωμένο ή ζεστό γάλα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα!

Το εστιατόριο με την πιο μαγευτική τοποθεσία παγκοσμίως είναι… ελληνικό! Το είπαν στο Νational Geographic κι εμείς απλά θα συμφωνήσουμε! (Video)

2.Η Michaela Thai, μας ποστάρει το αγαπημένο της Shakshuka, που συναντάται στη Μέση Ανατολή. Κοτόπουλο, κονσέρβες ντομάτας, τσίλι, πάπρικα, τεμαχισμένα αυγά και ψητό λαχανάκι, πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σου πιάτο, αν είσαι λάτρης των πικάντικων γεύσεων.

3.Ο Τai Thonglert από την Ταϊλάνδη, μας παρουσιάζει το vegan πρωινό του. Εσύ θα ξεκινούσες τη μέρα σου με ντομάτες και κολοκύθια; O χορτοφάγος Τai το τολμά και μάλιστα τα συνδυάζει με φιστίκια, σταφίδες, μαύρο σουσάμι και ρύζι.

4. Όταν είστε στο γραφείο, σας ταλανίζει η ιδέα του τι θα φάτε για μεσημεριανό; Το ίδιο και την blogger Pearlsa Bintomani, η οποία μας έστειλε φωτογραφία από το γεύμα της. Ποτέ ξανά τα ρεβίθια δεν φαίνονταν τόσο γευστικά!

5. Ακόμη ένα πιάτο για χορτοφάγους. Το ζευγάρι Gabriella Zanzanaini και Nicolas Retit από το Χονγκ Κονγκ, στο The Funnelogy Channel, μας συστήνουν το υγιεινό donduri με αβοκάντο, μανιτάρια, κολοκύθια και αυγό.
6.Μεταφερόμαστε δυτικά, στο Κολοράντο, όπου η σεφ Yvette Marquez, φωτογραφίζει το δικό της πολύχρωμο enchiladas rojas montadas, με τηγανητά αυγά.

7. Η Παλαιστίνια Sawsan Abu Fatha φωτογραφίζει σουβλάκια κοτόπουλου με αραβική πίτα, ένα πιάτο που είναι αρκετά κοντά στις δικές μας παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις.

Αν πάτε στο Σαν Σεμπαστιάν, να δοκιμάσετε αυτούς τους τρομερούς μεζέδες σε tapas – bar! Θα μας θυμηθείτε! (Photos)


8. Μιας και αναφερθήκαμε στο αγαπημένο σε όλους κοτόπουλο, ας μείνουμε εδώ. Στην Γκάνα βαριούνται όμως τις συνηθισμένες συνταγές… Έτσι, μαγειρεύουν ψητές φτερούγες κοτόπουλου, με γλυκόξινη σάλτσα μπάρμπεκιου, από κέτσαπ, ζάχαρη, μέλι και σόγια.

Το 9. Το απόλυτο seafood handmade ζεστό congee, που ουσιαστικά είναι μια σούπα από την Κίνα.
Το πιάτο έχει αποξηραμένα scallops, φρέσκο καβούρι, πράσινα κρεμμύδια, τζίντζερ, ρύζι και φρέσκα μύδια!

10. Το μαγειρικό μας ταξίδι τερματίζει στη νοτιοανατολική Ινδία, με τη Rukmini Baruah και το φανταχτερό πιάτο της από φακές (dail) με φρέσκα λαχανικά (pitika),καρύδες και κάρυ(jul, tenga), σερβιρισμένες στο παραδοσιακό μεταλλικό σκεύος του Assam της Ινδίας, το λεγόμενο Kaahor Thaal.

Μήπως σας άνοιξε η όρεξη;

Δες τα 10 ομορφότερα τροπικά δάση για να πρασινίσει ο κόσμος γύρω σου! (Photos)

Κατερίνα Ρίγκου
Κατερίνα Ρίγκου

Editor -in-chief of Best in Τravel Editions/ Editor of www.travelstyle.gr & Icon's Travellers

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ