Κι όμως δεν πρόκειται για αστείο. Σύντομα οι κάτοικοι της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα μπορούν να ταξιδεύουν με τέτοιους συρμούς.

Μια ομάδα Ιαπώνων επιστημόνων τοποθέτησε σε τρένο ένα μεγάφωνο που ρουθουνίζει σαν ελάφι και γαβγίζει σαν σκυλί , ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις με ελάφια που διαβαίνουν τις νύχτες τις ράγες.

Την ιδέα συνέλαβαν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνικών Ερευνών Σιδηροδρόμων (RTRI) που εδρεύει στο Τόκιο, επισημαίνοντας ότι τα ελάφια συνήθως παράγουν σύντομους, οξείς ήχους για να προειδοποιήσουν το κοπάδι για κάπόιο κίνδυνο. Ως εκ τούτου η ομάδα αποφάσισε να συνδυάσει τον ήχο αυτό με το γάβγισμα ενός σκύλου.

«Αστέρι» της χρονιάς χαρακτήρισαν οι Αυστριακοί Ελληνικό νησί! Ρεκόρ κρατήσεων

Το σχέδιό τους προβλέπει ότι το μεγάφωνο θα παίζει για τρία δευτερόλεπτα τον ήχο από το ρουθούνισμα του ελαφιού και για τα επόμενα 20 εκείνο του γαβγίσματος. Το ρουθούνισμα προβλέπεται να προσελκύει την προσοχή των ζώων στο τρένο, και ο ήχος του γαβγίσματος θα τα τρομάζει ώστε να φύγουν απ’΄το σημείο, όπως ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun.

Βγάζει τα πόμολα από το συρτάρι και τα γυρίζει ανάποδα! Όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς! (photos+video)

- Advertisement -

Τα ελάφια προσελκύονται στις σιδηροδρομικές γραμμές επειδή χρειάζονται σίδηρο στη διατροφή τους. Γλείφουν τις ράγες για να μαζέψουν τα ρινίσματα που προκαλούνται από την τριβή των τροχών στις σιδηροτροχιές. Έτσι όμως προκαλούνται συχνά ατυχήματα: 613 ελάφια κι άλλα άγρια ζώα σκοτώθηκαν κατά τη διέλευση συρμών μόνον το 2016…

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ