Εάν πιστέψουμε τους μεσαιωνικούς μύθους τότε ο διάβολος ήταν ένας εντυπωσιακός αρχιτέκτονας! Έξι εντυπωσιακές γέφυρες στην Ευρώπη έχουν λάβει το χαρακτηρισμό γέφυρες του Διαβόλου (σ.σ. Devil’s bridges») εξαιτίας της δυσκολίας της κατασκευής αλλά και της μυστικής συμφωνίας με τον Διάβολο που είναι καταγεγραμμένη στις πέτρες!

1. Devil Bridge of Ceredigion, Ουαλία

 

- Advertisement -

Eίναι στην πραγματικότητα τρεις γέφυρες που στοιβάζονται παράξενα η μία πάνω στην άλλη – η παλαιότερη στο κάτω μέρος είναι από το 1075-1200, η ​​δεύτερη από το 1753 και η τρίτη από το 1902. Η ιστορία λέει ότι η η χαράδρα ήταν πολύ απότομη για να φτιάξει ανθρώπινο χέρι μια γέφυρα οπότε ο αρχιτέκτονας πούλησε την ψυχή του στο Διάβολο γι’ αυτό. Γέφυρα του διαβόλου Άρντινο

Εμείς κάνουμε το deal!Χριστούγεννα στο Λονδίνο με αεροπορικά εισιτήρια των μόλις 20,39€!Αυτό και αν είναι ευκαιρία!

2. Devil Bridge of Ardino, Βουλγαρία

 

Εντυπωσιακή γέφυρα στον ποταμό Άρδα με τρεις καμάρες, η δημιουργία της οποίας σύμφωνα με το μύθο οφείλεται στον Διάβολο που περπάτησε πάνω στις καμάρες, βοηθώντας την κατασκευή και αφήνοντας εκεί το αποτύπωμά του.

3. Ponte della Maddalena, Borgo a Mozzano, Ιταλία

 

Eίναι περισσότερο γνωστή ως Ponte del Diavolo (ή Γέφυρα του διαβόλου). H κατασκευή της χάνεταο στον 11ο αιώνα όταν οι κάτοικοι του κοντινού χωριού αδυνατώντας να την ολοκληρώσουν ζήτησαν από τον Διάβολο τη συνδρομή του και εκείνος με τη σειρά του για να το κάνει ζήτησε την ψυχή του πρώτου που θα την διέσχιζε. Και οι κάτοικοι έστειλαν έναν σκύλο!

4. Teufelsbrücke Bridge, Andermatt, Ελβετία

 

Βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Reuss και σε αρκετά μεγάλο ύψος διασχίζει το φαράγγι Schollen φαράγγι. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και πολλές ζωές χάθηκαν στο πέρασμά της, καθώς ο Διάβολος δεν άφηνε κανέναν να περάσει αλώβητος από εκεί. Μέχρι που μια γυναίκα τοποθέτησε έναν σταυρό στην είσοδο και από τότε όλα ηρέμησαν.

Οι πιο όμορφες και γραφικές πόλεις πάνω σε λόφους στην Ευρώπη

5. Puente del Diablo, Martorell, Ισπανία

 

Η ιστορία εδώ έχει να κάνει με την ανοικοδόμηση κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου, οπότε η ανάγκη της κατασκευής οδήγησε τους κατοίκους να στραφούν στον Διάβολο και εκείνος ζήτησε ως διόδια τις ψυχές των ανθρώπων που την περνούσαν. Για ένα διάστημα μόνο άντρες επιτρεπόταν να διαβούν τη γέφυρα προκειμένου να προστατευτούν τα γυναικόπαιδα.

6. Pont Valentre, Cahors, Γαλλία

 

Η γέφυρα πήρε 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί, από το 1308 μέχρι το 1378. Ο Διάβολος για να βοηθήσει στην κατασκευή ζήτησε την ψυχή του οικοδόμου επί πίνακι. Και εκείνος είπε ότι θα το κάνει μόνο όταν η γέφυρα θα τελειώσει εντελώς. Ο ίδιος όμως σκέφτηκε να μην βάλει μία πέτρα στην δομή έτσι ώστε στην ουσία η γέφυρα να είναι ανολοκλήρωτη. Οπότε γλίτωσε την ψυχή του!

πηγή:dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ