Το νέο πρόσωπο του, λόγω της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του και φυσικά οι κοντινές αποστάσεις από το Ναύπλιο αλλά και την Αθήνα, κάνουν απαραιτητη την επίσκεψή µας στην αρχαιοτερη πόλη της Ελλάδας!

Από τις Τίτη Βελοπούλου & Κατερίνα Ρίγκου 

Το Ναύπλιο είναι από τους πιο δημοφιλείς, αγαπημένους και κοντινούς (στην Αθήνα) προορισμούς της Ελλάδας. Το Άργος πάλι, αν και απέχει μόλις 11χλμ από το Ναύπλιο αρά σχεδόν έχει και την ίδια απόσταση που έχει το Ναύπλιο με την Αθήνα , δεν συγκρίνεται με την προτίμηση που ”μαζεύει” η διπλανή γραφική ομολογουμένως πόλη του Ναυπλίου. Εμείς εδώ στο travelstyle.gr σας βρήκαμε τους λόγους που το Άργος πρέπει να μπει στις επιλογές σας για ένα ταξιδάκι ή έστω μια μονοήμερη εκδρομή και αν δεν είναι ο τελικός προορισμός σας ας το κάνετε συνδυαστικά με μια απόδραση στο Ναύπλιο. Ένα είναι σίγουρο, ότι θα σας εντυπωσιάσει!

Απέχει από το Ναύπλιο λοιπόν µόλις 11 χλµ. και σίγουρα µια αφορµή για να το επισκεφθείτε είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του και εν γένει του ιστορικού του κέντρου, αν και θα έπρεπε να αρκεί το γεγονός ότι θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης – λόγω της ύπαρξης πολλών αρχαιολογικών µνηµείων που χρονολογούνται από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όταν αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισµού. Παρότι, λοιπόν, είναι από τις πόλεις µε µεγάλη διαδροµή ανά τους αιώνες, οι περισσότεροι δεν την έχουν συνδέσει µε τουριστικό προορισµό. Κι όµως το Άργος δεν είναι απλώς ένα σηµείο εµπορικών και βιοµηχανικών δραστηριοτήτων ή ένα πέρασµα προς άλλες κατευθύνσεις. Με σηµαντικές αρχαιότητες τριγύρω και αρκετά όµορφα µαγαζιά και κέντρα διασκέδασης αποτελεί έναν άκρως ενδιαφέροντα τόπο. Ζωντανοί πεζόδροµοι, ξεχωριστά cafés και προσεγµένα εστιατόρια είναι σηµεία αναφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Αξίζει να διανύσετε τα 7’ απόσταση για να γνωρίσετε άλλη µία πόλη – κι ας µην έχει το εκπληκτικό κάλλος του Ναυπλίου ούτε τη φήµη του. Το Άργος είναι σεµνό, γι’ αυτό και πρέπει ο ίδιος να το ψάξεις, να το ανακαλύψεις και να χαρείς ό,τι έχει να σου προσφέρει.

Τι θα δείτε
• Το διώροφο νεοκλασικό του 19ου αιώνα που στεγάζει το Δηµαρχείο.
• Την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο κέντρο της πόλης µε τον οµώνυµο καθεδρικό ναό.
• Ένα από τα ελάχιστα εναποµείναντα κτήρια της Τουρκοκρατίας από την περίοδο 1570-1600, που αποτελούσε ένα από τα αρχαιότερα µουσουλµανικά τεµένη, τον ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης.
• Την πλατεία Δικαστηρίων, που πλαισιώνεται από µια αρχαία κρήνη.
• Το Αρχαιολογικό µουσείο που φιλοξενεί ευρήµατα από τις προϊστορικές περιόδους ως τη ρωµαϊκή εποχή.
• Τη δηµοτική νεοκλασική αγορά, που κατασκευάστηκε το 1889 και συνήθως οι ντόπιοι ονοµάζουν «Καµάρες» από τις καµάρες που κοσµούν το κτήριο.
• Τους στρατώνες του Καποδίστρια, που αποτελούν διατηρητέο κτήριο µε µακρά ιστορία κατασκευασµένο τη δεκαετία 1690 επί Ενετοκρατίας.
• Τα νεοκλασικά κτήρια µε σηµαντικότερο εκείνο του σιδηροδροµικού σταθµού του 1900 περίπου.

Διαβάστε ακόμα:  Ο άγνωστος παραδοσιακός οικισμός του Πηλίου που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του!

Πως να πάτε
Οδικώς, µέσω της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου και στη συνέχεια από την Ε.Ο. Κορίνθου – Τριπόλεως. Ακολουθώντας τη σχετική σήµανση, στρίβετε αριστερά προς Άργος, όπου θα φτάσετε έπειτα από 12 χλµ. περίπου. Συνολικά, το Άργος απέχει 11 χλµ. από το Ναύπλιο, 120 χλµ. από την Αθήνα και 624 χλµ. από τη Θεσσαλονίκη.
Οι προτάσεις μας: 

Εν λευκώ
Μόλις ένα βήµα από την κεντρική πλατεία, το Εν λευκώ µε τις cozy γωνιές και τα τραπεζάκια στον πεζόδροµο, συνιστά ιδανικό meeting point για το trendy κοινό της πόλης. Σε χαλαρό mood το πρωί θα απολαύσετε καφέ, πλούσια πρωινά, αργότερα ένα easygoing µενού µε λίγα αλλά επιλεγµένα πιάτα και το βράδυ ποτό ή cocktails, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έµφαση στο κρασί. Καθηµερινά 08:00-όσο πάει (Bασ. Γεωργίου Β5, τηλ. 27510 63640).

Indie
To Indie, εκεί όπου ήταν το Grand Cafe Kandinsky, ανανεώνοντας το στυλ, διατηρώντας τον υπέροχο ψηλοτάβανο πέτρινο χώρο του, σε µια πιο independent διάθεση σε όλα τα επίπεδα, από τη διακόσµηση έως τη µουσική, µας ξανασυστήθηκε ως ένα µοντέρνο urban all day στέκι. Εξαιρετικός Hausbrandt καφές, µία από τις µεγαλύτερες λίστες σε µπύρες και ιδιαίτερες ποικιλίες είναι µερικά µόνο από τα δυνατά του χαρτιά! Καθηµερινά 08:00-όσο πάει (Mιχ. Στάµου 2, τηλ. 27510 23995).

Αψέντι
Συγκαταλέγεται στα καλύτερα στέκια του Άργους και στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο κτήριο του 1865. Σε έναν urban αισθητικής χώρο, µε χρωµατιστές πινελιές και «ψυχή» το παρεΐστικο µπαρ αλλά και τα τραπεζάκια στον πεζόδροµο θα απολαύσετε τις all day υπηρεσίες του: έναν καφέ από νωρίς και κατόπιν lunch break µε χειροποίητες πίτες, σάντουιτς και σπιτικά γλυκά, ενώ το βράδυ ένα ποτό ή ένα ποτήρι κρασί. Καθηµερινά 08:30-όσο πάει (Παναγή Τσαλδάρη 10, τηλ. 27510 68075).

Διαβάστε περισσότερα στο Icons Travellers που κυκλοφορεί!

Ά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ