Ντυμένη στα άσπρα και στολισμένη με πολύχρωμα αγριολούλουδα, ηΎδρα με τα πετρόχτιστα επιβλητικά αρχοντικά, μας υποδέχεται με αέρα…ανοιξιάτικο!

Μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, η Ύδρααποτελεί διαχρονική αξία και αυτές τις μέρες υποδέχεται πλήθος κόσμου. Αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν εδώ, συνεπώς, ετοιμαστείτε για αρκετό περπάτημα και διαδρομές με τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς του νησιού, τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια!

Ένα αλλιώτικο Πάσχα

Τα ήθη και τα έθιμα τουΠάσχα στο νησί είναι συνυφασμένα με τη θάλασσα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου μέσα στα φρεσκοασβεστωμένα καλντερίμια της είναι εμπειρία.

Γιατί το Πάσχα στην Ύδρα είναι αλλιώτικο...

Τούτη τη βραδιά την παράσταση κλέβει ο «Θαλασσινός Επιτάφιος»! Μόλις νυχτώσει, θα ακολουθήσετε τους ντόπιους στη συνοικία Καμίνια, που απέχει μόλις 10’ από το λιμάνι της Ύδρας.

Εκεί, στην ενορία του Αγίου Ιωάννη ο «Θαλασσινός Επιτάφιος» θα περάσει από τα σοκάκια της περιοχής και θα καταλήξει στο γραφικό λιμανάκι των Καμινίων, όπου και θα μπει μέσα στη θάλασσα, για να ευλογήσει τα νερά και να φέρει τύχη στους σφουγγαράδες και τους ναυτικούς.

Αυτός είναι ο λόγος που τρώμε μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο! Τον γνωρίζετε;

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Μετά τον Επιτάφιο, σας περιμένουν ολόφρεσκα θαλασσινά στα ταβερνάκια του νησιού.

Γιατί το Πάσχα στην Ύδρα είναι αλλιώτικο...

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα παρακολουθήσετε τη λειτουργία της Ανάστασης στη Μητρόπολη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι. Τη στιγμή της Ανάστασης, το γραφικό λιμάνι «παίρνει φωτιά» από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά, ενώ τα πλοία, φωταγωγημένα και στολισμένα, βάζουν μπροστά τις σειρήνες τους και πετούν κόκκινες φωτοβολίδες στον ουρανό.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα θα παρακολουθήσετε το κάψιμο του Ιούδα: Ένα ομοίωμα γεμισμένο με εύφλεκτες ύλες, ανατινάζεται φαντασμαγορικά στην προκυμαία του λιμανιού.

Τι θα απολαύσετε στην Ύδρα:
•Περπάτημα στα καλντερίμια της και την παραλία.
•Τα επιβλητικά αρχοντικά Τσαμαδού (όπου στεγάζεται η παλαιότερη Ναυτική Σχολή του κόσμου), Τομπάζη, Μπουντούρη, Μιαούλη, Λάζαρου Κουντουριώτη και Παύλου Κουντουριώτη.
•Βόλτα στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. με τη μαγευτική θέα!
•Την ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο της Ύδρας.
•Καλό φαγητό στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια.
•Τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά «Υδραίικα»

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ