Η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και το σημαντικότερο λιμάνι της, το Γκντανσκ βρίσκεται στην ιστορική επαρχία της ανατολικής Πομερανίας και μαζί με τη Γκντίνια και τη Σόποτ αποτελεί ένα οικιστικό συγκρότημα με περίπου 1.080.700 κατοίκους.

Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι από τις ωραιότερες της Ευρώπης, γεγονός που έχει μετατρέψει το Γκντανσκ σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Πολωνία.

Το αλλοτινό ψαροχώρι του 9ου αιώνα, εξελίχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Βαλτικής και έγινε γνωστό για τα ναυπηγεία του, αλλά και ως πόλη – σύμβολο για τον εκδημοκρατισμό της Πολωνίας, αφού εκεί ξεκίνησε το κίνημα που έριξε το 1989 το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Βαρσοβία: Η Πολωνία μας ξανασυστήνεται

Το κέντρο της πόλης έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την αίγλη του παρελθόντος της, με τα γοητευτικά, χρωματιστά κτίρια, διακοσμημένα με ψηφιδωτά, τις λουλουδιασμένες πλατείες και τους επιβλητικούς γοτθικούς ναούς.

Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης του Γκντανσκ, αλλά και στην κεντρική οδό Ντλούγκα και θαυμάστε τα σπίτια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις, αλλά και τους μουσικούς και κάθε λογής street artists να δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Κάντε μια βόλτα δίπλα στο κανάλι, δείτε τα παλιότερα σπίτια της πόλης και κτίσματα από την εποχή του μεσαίωνα, επισκεφθείτε το Εθνικό και το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης και μην χάσετε την Χρυσή Πύλη, στην αρχή του ιστορικού κέντρου και το σύμβολο της πόλης, το Μέγαρο Αρτούς του 16ου αιώνα.

Κρακοβία: Η ωραιότερη πόλη της Πολωνίας!!!(photos)

ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Η άγνωστη πόλη της Πολωνίας που, μέσα σε 10 χρόνια, μεταμορφώθηκε σε «διαμάντι» (Photos)

Αν δεις αυτό το χρωματιστό χωριό της Πολωνίας, θα χαμογελάς για το υπόλοιπο της μέρας (Photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ