Περπατούν για χιλιόμετρα, κουβαλώντας εξοπλισμό που ζυγίζει όσο το βάρος τους, σκοτώνουν ζώα για να τραφούν και πηδούν από αεροπλάνα.

Σίγουρα μετά απ’ όλα αυτά, το μυαλό σου μόνο σε γυναίκες δεν θα πήγαινε. Και όμως τα προαναφερόμενα γίνονται από τα μέλη της Hunter Troop, όπως ονομάζεται, της μοναδικής παγκοσμίως αμιγώς γυναικείας μονάδας ειδικών δυνάμεων, η οποία υφίσταται στη Νορβηγία από το 2014.

Διαβάστε ακόμα: Το μπικίνι που φέτος θα κάνει θραύση

“Ήθελα να κάνω κάτι μεγαλύτερο, το δυσκολότερο που θα μπορούσε να μου προσφέρει ο στρατός. Ήθελα να δω πόσο μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου”, δήλωσε η 19χρονη Γιανίκε, μέλος της Jegertroppen, όπως λέγεται στα νορβηγικά.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έδειξε ότι υπήρχε “επιχειρησιακή αναγκαιότητα” για άρτια εκπαιδευμένες στρατιωτίνες, που θα μπορούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να έχουν επαφή με τις γυναίκες και τα παιδιά συντηρητικών κοινωνιών.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε ως πειραματικό, ωστόσο πλέον θεωρείται άκρως επιτυχημένο και αρκετές εξ αυτών συνεχίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Υπήρχαν, ωστόσο, και αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, με αρκετούς άνδρες του χώρου να κάνουν λόγο για μείωση της δυναμικότητας της ομάδας και επηρεασμού της συνοχής της. Εκφράστηκαν, επίσης, φόβοι για την επίδραση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου στην ομάδα και για τους κοινούς χώρους διαβίωσης. Να σημειωθεί ότι στη Νορβηγία, οι άνδρες και οι γυναίκες στο στρατό μοιράζονται τα ίδια δωμάτια.

Διαβάστε ακόμα: 10 παραλίες που κάνουν την Ελλάδα να θυμίζει εξωτικό νησί

Εκπαιδευτής των ειδικών δυνάμεων επεσήμανε ότι δεν ασχολείται με αυτά που αποκαλεί “τεχνητά” προβλήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο “δεν αποτελεί καθόλου θέμα”. Αναγνωρίζει, ωστόσο, την ύπαρξη ορισμένων βάσιμων ανησυχιών. Όπως την δυνατότητα μιας στρατιωτίνας να κουβαλήσει γρήγορα έναν τραυματισμένο στρατιώτη.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ