ινσταγκραμικό εστιατόριο
- Advertisement -

Πώς θα σας φαινόταν ένα γεύμα που αποτελείται από 198 πιάτα και πέντε μέτρα κάτω από τη θάλασσα; Το Under στη Νορβηγία θεωρείται το πιο ινσταγραμικό εστιατόριο στον κόσμο. Αυτό το “θαύμα” στο Lindesnes στη Νότια Νορβηγία είναι επίσης το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης.

Επίσης, δείτε τα 10 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για 2019 σύμφωνα με την TripAdvisor!

Μισο-βυθισμένο κάτω από τη θάλασσα, το εστιατόριο επιτρέπει στους θαμώνες του να παρακολουθούν τη θαλάσσια ζωή μέσα από ένα τεράστιο πανοραμικό παράθυρο. Μπείτε μέσα και κατεβείτε σε βάθος πέντε μέτρων χωρίς στολή δύτη. Απλώς κατεβείτε τα σκαλοπάτια…

ινσταγκραμικό εστιατόριο

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο του κόσμου

Με χοντρούς τσιμεντένιους τείχους, η κατασκευή αυτή δημιουργήθηκε για να αντέχει την πίεση και τη δόνηση από τις αγριεμένες συνθήκες της θάλασσας. Με τον καιρό, το ίδιο το εστιατόριο θα αποτελέσει τμήμα του βυθού. Ο κόσμος που το επισκέπτεται μπορεί να θαυμάσει όλων των ειδών τα ψάρια να κολυμπούν δίπλα του κάθε εποχή του χρόνου.

Νημποριό: Ένας μαγικός κόλπος στην Εύβοια με πεντακάθαρα γαλανά νερά

“Η πιο συγκλονιστική εμπειρία θα είναι αν επισκεφτεί κανείς το εστιατόριο με κακοκαιρία”, αναφέρει ο αρχιτέκτονας του εστιατορίου στο περιοδικό Forbes. “Θα είναι απίστευτο το θέαμα με την επιφάνεια της θάλασσας να σπάει από τα μεγάλα κύματα και τη βροχή, συνθέτοντας ένα τοπίο δραματικό”.

Οι κριτικές του σπάνε κάθε ρεκόρ

Μέχρι πρόσφατα κατείχε θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη για το 2019 του Time Magazine. Οι κριτικές το αποθεώνουν και η λίστα αναμονής για ένα τραπέζι είναι απλά απίστευτη. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένει κανείς ακόμα κι έξι μήνες για ένα τραπέζι!

Η κουζίνα περιλαμβάνει -φυσικά- θαλασσινά

Κάθε πελάτης γεύεται το μενού δοκιμής 18 πιάτων. Χρειάζονται τρεισίμισι με τέσσερις ώρες για να δοκιμάσει κανείς το Immersion μενού του, επομένως, χαλαρώστε και απολαύστε το. Οι σεφ δημιουργούν ένα συγκεκριμένο μενού για όλο το εστιατόριο. Πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αναδείξουν κάθε εποχή με τα μοναδικά της προϊόντα”

Lonely Planet: Aυτοί είναι οι πιο ειδυλλιακοί προορισμοί για διακοπές με ιστιοπλοϊκό στον κόσμο

Τα πιάτα περιλαμβάνουν θαλασσινά στην καλύτερη εκδοχή τους, ενώ είναι ολόφρεσκα, αφού πιάνονται έξω από την πόρτα του εστιατορίου, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και θαλασσοπούλια και άγρια πρόβατα που βόσκουν παραπέρα. Αυτό το υποβρύχιο εστιατόριο είναι αναμφίβολα μια αξέχαστη εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες: under.no

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ