Περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση και ορεινούς λόφους, το Evolve Back Chikkana Halli Estate βρίσκεται σε μια φυτεία 300 στρεμμάτων στο Coorg, στη νοτιοδυτική Ινδία .

Η διεύθυνση είναι γνωστή για τη δέσμευσή της στο περιβάλλον και την τοπική κοινότητα.
Υπάρχει ένα φίλτρο νερού αντίστροφης ώσμωσης σε κάθε δωμάτιο, ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, ηλεκτρικά καροτσάκια και ανεμόμυλοι που τροφοδοτούν την ηλεκτρική ενέργεια του καταλύματος.
«Όταν οι επισκέπτες μας επισκέπτονται, μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική, οικονομική και κοινοτική ανάπτυξη και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις,» Kanthi Aneesh, γενικός διευθυντής της Evolve Επιστροφή Coorg, λέει στο CNN Travel .
«Σήμερα, είναι απαραίτητο για τη γενιά μας να μάθουμε πώς να διατηρήσουμε τη φύση και πώς να συμβάλουμε με μικρότερους τρόπους».
- Advertisement -

Το παρελθόν του ξενοδοχείου

Το συγκρότημα Coorg της Evolve Back ανιχνεύει τις ρίζες του εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια, όταν η οικογένεια του εκτελεστικού διευθυντή Cherian Ramapuram απέκτησε μια φυτεία καφέ.
“Περίπου 30 χρόνια πίσω, τα έξι αδέλφια μου αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τη γεωργία και να πάνε στη φιλοξενία”, λέει ο Ramapuram. «Θεωρήσαμε ότι θα ήταν ένα φανταστικό μέρος για να οικοδομήσουμε μια διαμονή διακοπών επειδή εμείς οι ίδιοι αγαπάμε να επιστρέφουμε στο Coorg».
Η περιοχή ονομάζεται συχνά “Σκωτία της Ινδίας” λόγω του δροσερού της κλίματος, των πυκνών δασών και των καταπράσινων λόφων.
Μία μεγάλη διαφορά; Οι ελέφαντες συχνά βλέπουν περιαγωγή γύρω από τους χώρους φυτεύσεων.
“Η Coorg είναι τόσο μοναδική λόγω του καφέ, των μπαχαρικών και της παρθένου φύσης”, λέει ο Ramapuram.
“Όταν οι άνθρωποι ανοίγουν το παράθυρο των εξοχικών τους κατοικιών, μπορούν να φτάσουν σε επαφή με τους θόλους καφέ και τα φύλλα μπαίνουν στο δωμάτιό σας. Αυτό είναι το είδος της αίσθησης που θέλουμε να έχουν οι άνθρωποι”.

Τα must see της Κύπρου

Ανοίγει η Disneyland στο Παρίσι με πλέξιγκλας και μάσκες (βίντεο)
Μια πράσινη σκηνή
Η Evolve κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για να μειώσει το αποτύπωμα της σε αυτή την περιοχή βιοποικιλότητας.
” ο τουρισμός είναι με συνείδηση και πρακτικό,” λέει ο Ramapuram. “Υπάρχουν τρεις τέχνες: η μία είναι η μείωση των αποβλήτων, η δεύτερη η επαναχρησιμοποίηση ό, τι έχει απομείνει, και η τρίτη τέχνη ανακυκλώνεται”.
Πράγματι, το καταφύγιο ακολουθεί προσεκτικά αυτές τις αρχές.
Είναι απαγορευμένες πλαστικές φιάλες, εγκαθίστανται φιλτραρισμένες βρύσες για πόσιμο νερό σε κάθε δωμάτιο, υλοποιείται ανανεώσιμη ενέργεια και ενημερώνουμε για την ανακύκλωση.
Με τις πρακτικές αυτές, η Ramapuram εκτιμά ότι η εταιρεία εξοικονομεί 200.000 πλαστικά μπουκάλια το χρόνο σε όλες τις τρεις ιδιότητές της.
Το σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων είναι επίσης εντυπωσιακό. Η ομάδα μετατρέπει περίπου 150 κιλά απορριμμάτων κουζίνας καθημερινά σε βιοαέριο, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως κόπρος για την κηπουρική.
“Όταν πρόκειται για τη διατήρηση της φύσης, μπορείτε πάντα να είστε καλύτεροι. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και μειώνουμε τα απόβλητα μας”, λέει ο Ramapuram.
“(Ελπίζουμε) όταν οι φιλοξενούμενοί μας δουν (τις προσπάθειές μας), θα πάνε σπίτι και θα είναι πιο μορφωμένοι για τα απόβλητα”.
Το σπίτι σε τέσσερις τύπους ρουστίκ βίλες και εξοχικές κατοικίες, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική τύπου Kodava της ιδιοκτησίας συνδυάζει τοπικές πινελιές με ρομαντικές πινελιές από ξύλο και πέτρα.
“Δεν μπορείτε να δείτε την κουλτούρα Kodava οπουδήποτε αλλού”, λέει ο Ramapuram. “Στο δάσος, περίπου επτά χιλιόμετρα, θα βρείτε αυτό το χωριό. Υπάρχουν πολλές ιστορίες – υπάρχει ένας φυλετικός γιατρός που ζει εκεί και βλέπει ανθρώπους από όλη την περιοχή να έρχονται σε αυτόν για να βρουν θεραπείες”.
Το εξοχικό σπίτι μπορεί να πάρει τα συνθήματά του από αυτή την αρχαία οικογένεια, αλλά ενσωματώνει πολλές σύγχρονες ανέσεις.
Είτε μένετε σε μπανγκαλόου Lily Pool είτε σε Heritage Pool Villa, θα βρείτε υπαίθριες βεράντες, αυστηρές στέγες και ιδιωτικές πισίνες.
“Οι άνθρωποι δεν έρχονται εδώ για χρυσό, ασήμι, γυαλί, ιταλικό μάρμαρο – αυτό δεν είναι πια πολυτέλεια”, λέει ο Ramapuram. “Πολυτέλεια είναι περπατώντας ξυπόλητος στο άστρωτο έδαφος. Η πολυτέλεια είναι ο καφές απο μια τοπική φυλή.

Μια εμπειρία στην κοινότητα

Μύκονος: Έφτασε στο νησί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μετά από 6 μήνες!
Evolve Επιστροφή Coorg

 Οι επισκέπτες καλούνται να δειπνήσουν για τις γεύσεις Kodava στη μεταποιημένη σιταποθήκη.
Πέρα από τις φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, η Evolve συνεργάζεται επίσης στενά με την τοπική κοινότητα.
Το ξενοδοχείο απασχολεί περίπου το 60% του προσωπικού του σε τοπικό επίπεδο στην τοποθεσία Coorg, οι οποίοι μελετούν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της επιχείρησης.
Για να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών και της κοινότητας, το ξενοδοχείο διοργανώνει επίσης επισκέψεις σε τοπικά σχολεία, χωριά, καταστήματα και αγορές.
“Έχουμε μια μεγάλη συνεργασία με την κοινότητα”, λέει ο Ramapuram. “Υποστηρίζουμε τα σχολεία με βιβλία, τσάντες, στολές, βιβλιοθήκη … Πληρώνουμε επίσης τους μισθούς των καθηγητών Αγγλικών”.
Ενώ είστε εκεί, μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπως καθημερινή διαδρομή στο δάσος, παρακολούθηση πουλιών ή περιοδεία στην φυτεία καφέ.
“Για μένα κάτι τέτοιο είναι τόσο μεγάλη ικανοποίηση, προσωπικά, γιατί είστε μέρος ενός πράγματος που οι άνθρωποι παίρνουν πίσω στο σπίτι μαζί τους”, λέει ο Ramapuram. «Είμαστε μέρος αυτής της μεταμορφωτικής εμπειρίας».
πηγή: cnn.com
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ