Η αρχαιολογική σκαπάνη Αιγύπτιων αρχαιολόγων έφερε στο φως ένα σπάνιο εύρημα: Μία πελώρια γρανιτένια σαρκοφάγο που πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ανακάλυψη αίνιγμα: Γρανιτένια σαρκοφάγο 2.000 ετών έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αίγυπτο

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιος ή τι βρίσκεται μέσα στη σαρκοφάγο.

Το φέρετρο από γρανίτη είχε μήκος 185 εκατοστών και ήταν θαμμένο περίπου πέντε μέτρα μέσα στη γη μαζί με μία αλαβάστρινη προτομή άνδρα, χωρίς διακριτά χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, οι νέοι αρχαιολογικοί θησαυροί ανακαλύφθηκαν την 1η Ιουλίου σε ένα εργοτάξιο, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής επιθεώρησης ρουτίνας από κυβερνητικό κλιμάκιο.

Το ελληνικό χωριό που κοιμάται ως το απόγευμα και «ξυπνάει» το βράδυ

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, ο αρχαιολογικός χώρος χρονολογείται από την περίοδο της Δυναστείας των Πτολεμαίων, μεταξύ 305 και 30 π.Χ.

Η ανακάλυψη αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών αντικειμένων στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ, κάθε άλλο παρά σπάνια είναι. Ωστόσο, το μη σύνηθες στην περίπτωση  της νέας αυτής αρχαιολογικής ανακάλυψης είναι πως, σε αντίθεση με άλλους αιγυπτιακούς τάφους που έχουν παραβιαστεί και λεηλατηθεί, η συγκεκριμένη σαρκοφάγος ηλικίας 2.000 και πλέον χρόνων παρέμενε άθικτη και ασύλητη.

Διαβάστε ακόμα:
Ταξιδεύουμε σε 7 «άγνωστες» ρομαντικές πόλεις του κόσμου - Πέρα από τα συνηθισμένα...

http 2F2Fcdn.cnn.com2Fcnnnext2Fdam2Fassets2F180712102237 alexandria excavation

Σύμφωνα με τον δρα. Αϊμάν Ασμάουι, επικεφαλής της Εφορείας Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, το κονίαμα ανάμεσα στο καπάκι και το κύριο σώμα της σαρκοφάγου υποδεικνύει πως δεν έχει ανοιχτεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η τεράστια σαρκοφάγος θα πρέπει μεταφερθεί από το σημείο σε άλλο αρχαιολογικό χώρο ώστε να ανοιχτεί και να εξεταστεί.

Πηγη: cnn.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ