Μια μοναδική μαγεία διακρίνει τα νησιά που βρίσκονται διάσπαρτα στην Ιρλανδία! Με απόκρημνες ακτές, παραλίες που θαρρείς ότι βρίσκονται στην Καραϊβική, και ιστορικά κτήρια, επιφυλάσσουν στον επισκέπτη μερικά από τα πιο όμορφα τοπία ολόκληρης της χώρας! Πάμε να τα γνωρίσουμε;

- Advertisement -

Το Άκιλ είναι το μεγαλύτερο νησί των ιρλανδέζικων ακτών και «φιλοξενεί» ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία κατά μήκος της τουριστικής διαδρομής στα δυτικά παράλια. Συνδέεται με την ενδοχώρα με μία μικρή γέφυρα, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι με ποδήλατο από τη διαδρομή Great Western Greenway, έναν δρόμο 41 χλμ.  που προσφέρεται μόνο για περπάτημα και ποδηλασία και έχει αφετηρία το Westport.

Τα νησιά Αράν αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της παράκτιας Ιρλανδίας, καθώς είναι σαγηνευτικά και απόκοσμα. Το Inis Meáin είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο από τα τρία και κυριαρχεί η πέτρα, με τη μορφή ετοιμόρροπων τοίχων και ο φαιός ασβεστόλιθος. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το πολύ κομψό Inis Meáin Restaurant & Suites αν και θα δυσκολευτείτε, καθώς είναι πάντοτε γεμάτο.

Απολαύστε μια μοναδική περιήγηση στα εντυπωσιακά μοναστήρια της Ιρλανδίας

Τα Σκέλιγκς είχαν εξάψει τη φαντασία για αιώνες, αλλά γνώρισαν το φως της δημοσιότητας το 2014 όταν το Σκέλιγκ Μάικλ αποτέλεσε το σκηνικό για την ταινία Star Wars: The Force Awakens. Στην κορυφή του υπάρχει ένα μοναστικό συγκρότημα που χρονολογείται στον 6ο αιώνα, στο οποίο οδηγεί μία ανηφόρα με πάνω 600 σκαλοπάτια. Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκές συνδέσεις. Ο αριθμός των επισκεπτών που επιτρέπεται είναι 180 ημερησίως, οπότε η κράτηση εισιτηρίων είναι απαραίτητη.

Το καταπράσινο Ράθλιν είναι το μόνο κατοικημένο νησί στη Βόρεια Ιρλανδία. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Κέντρο Θαλάσσιων Πουλιών RSPB (ανοιχτό από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο) για να παρατηρήσετε τους θαλασσοψιττακούς να εκτελούν πτήσεις στους γκρεμούς. Επίσης, ενδιαφέρον έχει να περιηγηθείτε στον φάρο του.

15 Υπέροχες φωτογραφίες της Ιρλανδίας που θα σας κάνουν να την ερωτευτείτε!

Ο απρόβλεπτος καιρός στην ακτή Σλίγκο και η έλλειψη κανονικής υποδομής για προσγειώσεις συνεπάγονται ότι τα ταξίδια στο νησί Inishmurray δεν είναι ποτέ εγγυημένα. Οι επισκέπτες του είναι αρκετά λιγότεροι σε σύγκριση με το Σκέλιγκ. Ωστόσο, διαθέτει ένα θαυμάσιο αρχαιολογικό αξιοθέατο: ένα πολύ καλά σωζόμενο μοναστήρι του 6ου αιώνα. Αξίζει να το επισκεφθείτε τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όταν το γρασίδι μεταξύ των παλαιών λίθων μετατρέπεται σε ένα χαλί από άγριους υάκινθους.

Το Cape Clear είναι το νοτιότερο κατοικημένο τμήμα της Ιρλανδίας. Το καλοκαίρι οι πλαγιές του γεμίζουν αγριολούλουδα και οι σχοίνοι σκορπούν ιδιαίτερα αρώματα. Περιδιαβαίνοντας, θα συναντήσετε μεγαλιθικά μνημεία ή τα απομεινάρια του κάστρου O’Driscoll. Τα φέρι μποτ ξεκινούν από τη Βαλτιμόρη και εκτελούν δρομολόγια όλο τον χρόνο.

Φωτό: Getty Images 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ