Με παρθένα ομορφιά που εντυπωσιάζει, ερημικές παραλίες και απάτητες διαδρομές το άγνωστο νησί των Βαλεαρίδων αποτελεί ένα καταφύγιο γαλήνης.

Η Μινόρκα, μικρότερη από τη γειτονική της και κοσμοπολίτικη Μαγιόρκα κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς ενώ βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο των Βαλεαρίδων και ολόκληρης της Ισπανίας. Αποτελεί ιδανικό μέρος για εξερεύνηση με τις αμέτρητες παραλίες, τους όρμους, τα φαράγγια και τις σπηλιές.

Το έδαφος της στο νότιο μέρος της είναι καταπράσινο και αγκαλιάζει αμμώδεις παραλίες ανάμεσα στους ψηλούς βράχους της ενώ στο βόρειο μέρος κυριαρχούν οι κόκκινοι βράχοι και οι ερημικές παραλίες.

- Advertisement -

Στην πρωτεύουσα Μαό υπάρχει έντονο το αρχιτεκτονικό στοιχείο των Άγγλων αποικιοκρατών. Αξίζει να επισκεφθείτε την πλατεία Plaça de S’Esplanada και το γραφικό λιμάνι όπου μπορείτε να γευματίσετε απολαμβάνοντας απίστευτη θέα. Χτισμένη μέσα σε μια σπηλιά η ντίσκο Cava d’en Xoroi στο Cale en Porter εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα της.

Η νυχτερινή ζωή της Μινόρκα χτυπά στην παλιά πρωτεύουσα του νησιού Σιουταδέλια, ενώ η πλατεία Plaça des Born, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και η πλατεία Plaça d’Alfons III ενδείκνυνται για βόλτες.

Διαβάστε ακόμα:  Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς - Ποια είναι η θέση της Αθήνας

Η Μινόρκα συχνά αναφέρεται ως το «νησί των ανέμων», λόγω των βόρειων ισχυρών της ανέμων και το 1993 ανακηρύχθηκε «Απόθεμα Βιοσφαίρας» από την UNESCO λόγω του φυσικού της πλούτου.

Επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό προστατευόμενο υγρότοπο Parc Natural S’Albufera des Grau που βρίσκεται 15 χλμ. από τη Μαό και φιλοξενεί πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

mnrcaispn0Μινόρκα / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βαρκελώνης και 5 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης.

mnrcaispn8

mnrcaispn1

 

mnrcaispn2

 

mnrcaispn3

6+1 απολαυστικά μέρη που πρέπει να γνωρίσεις στη Μήλο

mnrcaispn4

 

mnrcaispn6

 

Όλα ροζ: Το πιο εντυπωσιακό και απόκοσμο τοπίο στην Ελλάδα (photo)

mnrcaispn7

mnrcaispn5

 

πήγη:newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ