Χτισμένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστριας, το Ρόβινι γοητεύει με τη μεσαιωνική ομορφιά του.

Η παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας μέχρι το 1797. Το καταπράσινο τοπίο της συνδυάζεται ιδανικά με το γαλάζιο της θάλασσας και η μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλης αποκαλύπτει τη μακραίωνη ιστορία της.

Στο ιστορικό κέντρο αξίζει να επισκεφθείτε τα μπαρόκ παλάτια, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Ευθυμίας και το δημαρχείο της πόλης που χρονολογείται από το 1308 και στεγάζεται σε ένα παλάτι πραιτοριανών.

Η παλαιά πόλη αποτελεί από το 1963 μνημείο πολιτισμού ενώ στη κεντρική πλατεία βρίσκεται ο πύργος του ρολογιού, οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Η Καμάρα του Μπάλντι, από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ρόβινι χρονολογείται από το 1680 και βρίσκεται κοντά στην αποβάθρα.

Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια γεμάτα με γραφικά καφέ και μαγαζιά με άγρια σπαράγγια και δοκιμάστε τις περίφημες τρούφες που καλλιεργούνται στην περιοχή.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Το Ρόβινι αποτελεί ακόμη αναρριχητικό παράδεισο για τους λάτρεις των εξτρίμ σπορ ενώ ενδείκνυται για ρομαντικές βόλτες με ποδήλατο στο στην παλιά πόλη.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

rovnkroat0

Ρόβινι / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μονάχου είναι 4 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Στουτγκάρδης.

rovnkroat7

 

rovnkroat8

Και όμως στην Ευρώπη της κρίσης υπάρχει χρυσός!Σε ποιες χώρες βρίσκεται;

rovnkroat1

 

rovnkroat4

Eco news!Το πρώτο εργοστάσιο απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη!Σε ποια χώρα βρίσκεται;

rovnkroat5

 

rovnkroat3

Η λίμνη στην Αυστρία που κάνει την εμφάνισή της μόνο το καλοκαίρι! Μοναδικές εικόνες! (Photos)

rovnkroat6

πηγή:newsbeast.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ