Στην πόλη έχει καταγραφεί χαμηλότερη θερμοκρασία στους 32 βαθμούς κάτω από το μηδέν.Η Φλώρινα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού στη Δυτική Μακεδονία, συνορεύει με τρεις νομούς και δύο χώρες.

Έχει δίπλα της τους νομούς Πέλλας, Καστοριάς και Κοζάνης και βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την πΓΔΜ.

Το κλίμα της είναι το ψυχρότερο της Ελλάδας τόσο λόγω της θέσης της όσο λόγω και του υψόμετρου αφού είναι χτισμένη στα 650 μέτρα και περιβάλλεται από μεγάλους ορεινούς όγκους όπως το Καϊμακτσαλάν, τον Βαρνούντα και το Βίτσι.

- Advertisement -

Tο αλπικό στολίδι της Φλώρινας: Περπατήσαμε στα πέτρινα καλντερίμια του και μάθαμε την ιστορία του

Σύμφωνα με τη Wikipedia, στην πόλη έχει καταγραφεί χαμηλότερη θερμοκρασία στους 32 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Tο αλπικό στολίδι της Φλώρινας…Ένα χωριό σκέτο ποίημα

Απέχει 159 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 571 χλμ. από την Αθήνα αλλά χωρίς αμφιβολία αξίζει να διανύσει κανείς αυτή την απόσταση.

Η θέση της, το τοπίο αλλά και η ξεχωριστή αρχιτεκτονική στην ίδια την πόλη μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στη μακραίωνη ιστορία της. Οι όχθες του ποταμού Σακουλέβα, που περνά από την πόλη, κοσμούνται από νεοκλασικά αρχοντικά και η καθηλωτική ατμόσφαιρα της πόλης αποτυπώθηκε πολλές φορές σε ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Οι περιπατητές δεν παραλείπουν μια βόλτα στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της ελληνιστικής πόλης. Απολαυστικές οι διαδρομές μέσα στο δάσος του, απολαυστική και η θέα από την κορυφή του.

Ελληνικές Άλπεις: Η μοναδική card postal από τη χιονισμένη Φλώρινα που μοιάζει με ονειρεμένο παραμύθι! (Photo)

Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της πόλης και την πολιτιστική ταυτότητά της και στα πολλά μουσεία της, μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Λαογραφικό αλλά και την Πινακοθήκη της. Η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό και για το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου ενώ σε απόσταση 45 χιλιομέτρων βρίσκεται ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, ακόμα ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς.

Φλώρινα: Το «στολίδι» μεταξύ 3 νομών και 2 χωρών (Photos)

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ