Το πλεονέκτημα της Ελλάδας με τις χιλιάδες παραλίες αξιοποιούν οι Έλληνες ξενοδόχοι με αποτέλεσμα τα 5 από τα 10 νησιά της Μεσογείου με τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία να είναι ελληνικά!

- Advertisement -

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της εξειδικευμένης μηχανής αναζήτησης ξενοδοχείων Travelmyth, ένα ελληνικό startup που απευθύνεται σε απαιτητικούς ταξιδιώτες που αναζητούν καταλύματα με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Στην κορυφή της λίστας της Travelmyth βρίσκεται πάντως η Σικελία, η οποία είναι το νησί με τα περισσότερα ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία από οποιοδήποτε άλλο νησί της Μεσογείου. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να έχουν απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 735 ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

Η Κρήτη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 677 ξενοδοχεία και καταλύματα μπροστά σε παραλία. Το 22,5% όλων των παραλιακών ξενοδοχείων της Ελλάδας βρίσκεται στην Κρήτη. Όλοι οι νομοί έχουν περισσότερα από 100 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία: 229 ο Νομός Χανίων, 166 ο Νομός Ηρακλείου, 150 ο Νομός Ρεθύμνου και 132 ο Νομός Λασιθίου.

travelmyth beachfront hotels mediterranean 2018 map

Η Κύπρος κερδίζει την τρίτη θέση με 309 ξενοδοχεία, μόλις 8 περισσότερα από τη Μαγιόρκα που έρχεται τέταρτη με 301 ξενοδοχεία, το 70% των 431 παραλιακών ξενοδοχείων που διαθέτουν συνολικά οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Στην πέμπτη θέση με 285 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία βρίσκεται η Σαρδηνία, το δεύτερο ιταλικό νησί στη λίστα.

6 μυστικά σημεία του Μπρούκλιν που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοιΣτις επόμενες δύο θέσεις βρίσκονται δύο ελληνικά νησιά, η Κέρκυρα και η Ρόδος με 255 και 227 ξενοδοχεία αντίστοιχα. Στην 8η θέση βρίσκεται και το πρώτο γαλλικό νησί, η Κορσική, με 126 ξενοδοχεία.

Athens Capital Hotel - MGallery: Νέα εποχή φιλοξενίας στην καρδιά της Αθήνας!

Η δεκάδα συμπληρώνεται με άλλα δύο ελληνικά νησιά, τη Νάξο με 125 ξενοδοχεία μπροστά σε παραλία και τη Ζάκυνθο με 102. Η Νάξος έχει τα περισσότερα παραλιακά ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, όπου έχουν χτιστεί συνολικά 453 ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας, με τη Σαντορίνη για μία μόλις θέση να μην καταφέρνει να βρεθεί και αυτή στη δεκάδα. Τα Ιόνια Νησιά έχουν δύο εκπροσώπους στη δεκάδα και συνολικά 487 ξενοδοχεία.

 To Reuters φωτογραφίζει τη Σαντορίνη
Τη Σαντορίνη επιλέγουν πολλά νέα ζευγάρια για να τελέσουν το γάμο τους. Άλλωστε η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς γαμήλιους προορισμούς. Στη φωτογραφία κάτοικος παρακολουθεί νεόνυμφο ζευγάρι να βγάζει τις πρώτες φωτογραφίες του κοινού του βίου.
To Reuters φωτογραφίζει τη Σαντορίνη
To Reuters φωτογραφίζει τη Σαντορίνη
Για άπειρα φωτογραφικά κλικ προσφέρεται η Οία, το μαγευτικό χωριό στη Σαντορίνη. Ανάμεσα σε αυτά τα… κλικ έχουν την τιμητική τους και οι selfies.
To Reuters φωτογραφίζει τη Σαντορίνη
Το αιώνιο δίλλημα: Ανατολή ή Δύση του Ηλίου; Ποιο από τα δύο προσελκύει περισσότερα βλέμματα. Το Reuters πάντως φωτογράφισε έναν άνδρα να κοιτά την Ανατολή του Ηλίου.
To Reuters φωτογραφίζει τη Σαντορίνη
Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Απέχει μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από εκεί. Τα σκούρα μπλε νερά της, προσφέρονται για βουτιές. Η πρόσβαση γίνεται και με καραβάκι από το Ακρωτήρι. Είναι η δημοφιλέστερη παραλία της Σαντορίνης, γνωστή σε κάθε γωνιά της γης, Επίσης, αλλάζει χρόνο με το χρόνο καθώς το τοπίο διαμορφώνει ο αέρας, το νερό και η διάβρωση του εδάφους.

Το γεγονός ότι τα μισά νησιά της λίστας είναι στην Ελλάδα, που ακόμα μία φορά αποδεικνύει ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και τις παραλίες της.

Φύγαμε για διακοπές στην Ίο, σε ένα ονειρικό ξενοδοχείο από τον Τάσο Δούση!

Η κατηγορία «Παραλιακά Ξενοδοχεία» είναι μία από τις 77 κατηγορίες στις οποίες η Travelmyth κατατάσσει τα ξενοδοχεία. Τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται μπροστά σε παραλία ακόμα και αν υπάρχει ανάμεσα δρόμος, αλλά χωρίς να παρεμβάλλεται κάποιο άλλο κτίριο. Αναγκαία προϋπόθεση για την κατάταξη ενός ξενοδοχείου στην κατηγορία αυτή είναι η παραλία να είναι προσβάσιμη και να ενδείκνυται για κολύμπι. Στην έρευνα έχουν μετρηθεί ξενοδοχεία που είναι διαθέσιμα τουλάχιστον σε ένα από τα μεγαλύτερα sites κρατήσεων.

10 καταυλισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο με απίστευτη θέα στο βουνό

Έχοντας περισσότερα από 1.700.000 ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο η Travelmyth, με τους αλγόριθμους και τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει τα κατατάσσει έτσι ώστε οι χρήστες της να ανακαλύπτουν τα καλύτερα με βάση τις συγκεκριμένες αναζητήσεις τους. Στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα εισάγοντας τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους να συγκρίνουν τιμές σε sites κρατήσεων. Για να ολοκληρώσουν την κράτησή τους οι επισκέπτες μεταφέρονται στο site κρατήσεων της επιλογής τους, ενώ για ορισμένα ξενοδοχεία η κράτηση μπορεί να ολοκληρωθεί και στην Travelmyth. Η καινοτόμος τεχνολογία της Travelmyth έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται από ταξιδιώτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

travelmyth beachfront hotels mediterranean 2018 list

πηγή: cnn.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ