άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους “διάσημους” μόνο καταρράκτες της χώρας! Εμείς θα σας δείξουμε 10 άγνωστους, αυτούς που μαγεύουν με τα τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που δημιουργούν!

Πέρα από τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, αλλά και το πολύ γνωστό φαράγγι “Πάντα Βρέχει” στο Καρπενήσι, υπάρχει μια μεγάλη λίστα με καταρράκτες στην Ελλάδα που είναι άγνωστοι στους περισσότερους.

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα υπέροχα τοπία
Rob Blackburn | Regional Victoria Winter 2019

Αυτούς, λοιπόν, θα σας δείξουμε εμείς, τους άγνωστους καταρράκτες, ανάμεσά τους η Παλαιοκαρυά των Τρικάλων, το Πολυλίμνιο της Μεσσηνίας, οι καταρράκτες στη Σαμοθράκη αλλά και τη Λευκάδα… Και η λίστα μεγαλώνει φτάνοντας από την Ήπειρο στην Εύβοια!

10 άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα

Θεοδώριανα, Ήπειρος

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Θωδόριανα Ηπειρος

Με τα Τζουμέρκα να ρίχνουν την επιβλητική σκιά τους, τα Θεοδώριανα αναδύονται στα μάτια του έκπληκτου ταξιδιώτη ανάμεσα στις βουνοπλαγιές. Το πανέμορφο χωριό της περιβάλλεται από το εκθαμβωτικό ηπειρώτικο τοπίο κι έχει να επιδείξει και τους διπλούς καταρράκτες του, που σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα.

Καταρράκτες Δρυμώνα, Εύβοια

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Δρυμώνας Εύβοια

Γεμάτη εκπλήξεις η Εύβοια, επιφυλάσσει και αυτή την υπέροχη εικόνα του καταρράκτη σε εκείνους που επιλέγουν να την εξερευνήσουν. Οι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Φαράγγι Δημοσάρι, Λευκάδα

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Λευκάδα

Το ρέμα Δημοσάρι διασχίζει τον κάμπο του Νυδρίου και καταλήγει στη θάλασσα. Στο πέρασμά του το νερό δημιουργεί όαση πράσινου με πυκνή βλάστηση, λίμνες και τον πανέμορφο καταρράκτη στο ψηλότερο σημείο του.

Σαμοθράκη

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Σαμοθράκη

Πλούσια σε νερά και σχεδόν μεταφυσικά καταπράσινη, η Σαμοθράκη φιλοξενεί ρυάκια και ποτάμια που από το όρος Σάος κατευθύνονται στη θάλασσα. Στο πέρασμά τους σχηματίζουν τις περίφημες «βάθρες», τις φυσικές πισίνες δηλαδή, αλλά και καταρράκτες.

Διαβάστε ακόμα:
Αυτό είναι το "κινητό γραφείο" του μέλλοντος - Εργασία στη φύση εν μέσω πανδημίας! (βίντεο)

Καταρράκτες Ορλιάς, Όλυμπος

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Ορλιά Όλυμπος

Μέσα στις τόσες ομορφιές του βουνού των Θεών, ο περιηγητής θα αντικρύσει και τους πανέμορφους καταρράκτες της Ορλιάς και θα δροσιστεί στις λίμνες που σχηματίζουν.

Νέδα

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Νέδα

Το φαράγγι της Νέδας διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός που πηγάζει από τους πρόποδες του Λυκαίου όρους, κοντά στο χωριό Πέτρα,  και μοιράζεται ανάμεσα σε Αρκαδία, Ηλεία και Μεσσηνία. Τα νερά της Νέδας ακολουθούν μια εκπληκτική πορεία για να καταλήξουν στον Κυπαρισσιακό κόλπο, καλύπτοντας διαδρομή 32 χιλιομέτρων.

Πολυλίμνιο, Μεσσηνίας

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Πολυλίμνιο

Ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, που δημιουργεί ένα φανταστικό τοπίο, το οποίο εύκολα θυμίζει κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Παλαιοκαρυά, Τρίκαλα

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Τρίκαλα

Το επιβλητικό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς στέκει εκεί από τον 16ο αιώνα, συμπληρώνοντας το εξαιρετικό τοπίο με τους τεχνητούς καταρράκτες.

Ρόδος, Επτά Πηγές

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Ρόδος

Γάργαρα νερά τρέχουν από τις πηγές όλο το χρόνο και καταλήγουν σε μια μικρή λίμνη, ενώ το τοπίο ολόγυρα συμπληρώνοει καταπράσινη φύση.

Καταρράκτες Πυθάρας, Άνδρος

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Άνδρος

Κοντά στο χωριό Αποικία, βρίεκεται η ρεματιά της Πυθάρας, όπου θα φτάσετε περπατώντας 10 περίπου λεπτά μέσω ενός βατού μονοπατιού γεμάτο βλάστηση. Η ονομασία “Νεραϊδότοπος” που έχει η περιοχή με τους καταρράκτες της Πυθάρας οφείλεται στην παράδοση, καθώς οι εικόνες που δημιουργεί εδώ η φύση είναι εκπληκτικές.

Bonus: Ο καταρράκτης Βαλανάρης στην Πεντέλη

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει καταρράκτης στην Αττική; Κι όμως! Μάλιστα απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας και είναι η ιδανική εξόρμηση στη φύση για το Σαββατοκύριακο. Ο καταρράκτης αυτός συγκαταλέγεται στα 3 μυστικά σημεία της Αττικής για απολαυστικές ημερήσιες εκδρομές!

Διαβάστε ακόμα:
Εκπληκτικές εικόνες από τα χιονισμένα τοπία σε Παρνασσό, Βελούχι και Δίρφυ... (video)
άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Βαλανάρης Αττική

Ο λόγος για τον καταρράκτη της Πεντέλης που λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ύπαρξή του… Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι επίσης γνωστός ως καταρράκτης Βαλανάρης επειδή κάποτε στη γύρω περιοχή υπήρχαν δάση με βελανιδιές. Ο υπέροχος αυτός μικρός καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα.

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Βαλανάρης Αττική κοντινό

Μερικές φορές γίνεται και διπλός… Όταν τα νερά είναι πιο λίγα δημιουργούνται δύο μικροί καταρράκτες που πέφτουν με δύναμη πάνω στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί στην περιοχή. Τις βροχερές μέρες το ρέμα μετατρέπεται σε χείμαρρο με αρκετή δύναμη και πολλά νερά. Η λίμνη έχει πάντα νερό και γι’αυτό αποτελεί πόλο έλξης άγριων ζώων. Η “Ελβετία” της Ελλάδας βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα – Λίμνες, δάση & ποτάμια

άγνωστοι καταρράκτες στην Ελλάδα Βαλανάρης Αττική νερά

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που γνωρίζουν τον καταρράκτη πηγαίνουν εκεί για πικνίκ αλλά και για μπάνιο. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική και ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες οι χρωματισμοί που δημιουργούνται στη λίμνη είναι μοναδικοί.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ