Ένα βήµα μόλις από την πολύβουη Βαλαωρίτου, ένας µικρός πεζόδροµος δείχνει να διεκδικεί τον τίτλο της νέας γευστικής πιάτσας της πόλης! Μια εναλλακτική πρόταση που δεν είναι άλλη από την Oδό Καποδιστρίου

titi-profileΑπό την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-iconinstagram

Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Και αυτές είναι οι προτάσεις που ξεχωρίσαμε:

Μόλυβος (Καποδιστρίου 1, Τ. 2310 555952)

Με παρουσία από το 2001, είναι από τα πρώτα στέκια που ξεκίνησαν να βάζουν στον γευστικό χάρτη την Καποδιστρίου. Ζεστό, παραδοσιακό σκηνικό, παρεΐστικη ατµόσφαιρα, πληθωρικοί τοπικοί µεζέδες και πιάτα, σε συνδυασµό µε κρασί που ρέει σε αφθονία. Καθηµερινά, 13:00-01:30.

Ουζερί Αγορά (Καποδιστρίου 5, Τ. 2310 532428)

Ανήκει στα πιο δηµοφιλή στέκια για τους λάτρεις του µεζέ και ξεχωρίζει για το old fashioned στυλ του – ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για να σταθούµε στα stands µε θέα την περαντζάδα ή να προλάβουµε… µια θέση στα τραπέζια για να τσιµπολογήσουµε παραδοσιακούς µεζέδες, συνοδευµένους µε ουζάκι ή χύµα κρασί. Πολύ προσιτές τιµές! Καθηµερινά, από τις 12:00.

Τα τρία Γουρουνάκια (Καποδιστρίου 7 & Πάικου, Τ. 2310 24 9050)

Αυτό το new age εστιατόριο έκανε την εµφάνισή του πριν από δύο χρόνια και έκτοτε διεκδικεί τους δικούς του θαµώνες, χάρη στον εκλεπτυσµένο χώρο του, µε τη µοντέρνα διακόσµηση, αλλά και ένα µενού µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας µε προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα. Καθηµερινά, 12:00-00:00, Παρ. & Σάβ. έως 00:30 (κουζίνα).

Θεσσαλονίκη: Σας αποκαλύπτουμε τα μικρά…γευστικά μυστικά της!

Ελιά – Λεµόνι & Μπακάλ (Καποδιστρίου 9 & Πάικου, Τ. 2310 515881)

Ένα από τα τρία αδελφάκια του Ελιά – Λεµόνι δεν θα µπορούσε παρά να δίνει το «παρών» του στην πιάτσα της Καποδιστρίου… Το famous eatery που έκανε θεσµό την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε χαµηλές τιµές «σαρώνει» στο νεανικό κοινό, µε φόντο έναν vintage ύφους χώρο, στον οποίο πιάτα µε αρώµατα Ελλάδας ετοιµάζονται µε µαεστρία πίσω από την open space cuisine. Όµως, φέτος µας επιφύλασσε ακόµα µία έκπληξη, ακριβώς δίπλα. Με εσάνς παλιού µπακάλικου, το ολοκαίνουριο Μπακάλ κάνει την ανατροπή µε ένα παρεΐστικο περιβάλλον. Δοκιµάστε εκεί ή προµηθευτείτε για το σπίτι παραδοσιακά τυριά, λουκάνικα, παστά, ελιές, ακόµα και ψητές νοστιµιές που βγαίνουν εκείνη τη στιγµή από την ψησταριά και το φούρνο του! Καθηµερινά, 12:30-02:00 (Ελιά – Λεµόνι), 07:00-12:00 & Κυρ. από τις 09:00 (Μπακάλ).

Μην το χάσετε! Ένα εκπληκτικό stay & relax πακέτο προσφοράς στο Colors Urban Hotel στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: BEST IN TRAVEL THESSALONIKI 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν απλά με ένα κλικ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ