Μπορεί κάποιοι μόλις το ακούν να νιώθουν ανασφάλεια ή μια φοβία. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να σκεφτείς πως η διαδρομή αυτής της γέφυρας κρατάει 4 ώρες συνολικά, συνδέοντας τα Florida Keys με την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Τα Florida Keys είναι 1.700 νησιά και βρίσκονται σε ένα αρχιπέλαγος του Ατλαντικού Ωκεανού. Η γέφυρα λοιπόν που τα συνδέει με την πολιτεία της Florida ονομάζεται «Overseas Highway» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ακριβώς αυτό που είναι: ένας υπερατλαντικός αυτοκινητόδρομος.

5 άγνωστοι τουριστικοί θησαυροί σε όλο τον κόσμο που περιμένουν να τους ανακαλύψεις! (photos)

Για την ακρίβεια πρόκειται για 42 γέφυρες που ξεκινούν από κάθε νησί και ενώνονται, φτιάχνοντας μια διαδρομή 205 χιλιομέτρων, ο οποίος μάλιστα κατασκευάστηκε το 1938! Οι τουρίστες δεν ήταν λίγοι ούτε τότε, αφού τα νησιά είναι πανέμορφα και έτσι αποφασίστηκε πως η πρόσβαση σε αυτά θα έπρεπε να γίνει πιο εύκολη. Έτσι η γέφυραέγινε πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:  Travel + Leisure: Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους 15 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου

Η διαδρομή είναι φανταστική, αφού έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον βυθό, την θάλασσα, τις παραλίες των νησιών και φυσικά μια γκρο πλαν δύση ηλίου. Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή μόνο και μόνο για να διασχίζουν την γέφυρα.

Τα κόλπα 21χρονου σε ουρανοξύστη στην Κίνα που κόβουν την ανάσα! (video)

10 από τα πιο σημαντικά μνημεία που έφτιαξε ποτέ ο άνθρωπος! (photos)

10 ονειρικές παραλίες στον κόσμο που όλοι θα θέλαμε να πάμε! Ανάμεσα τους και μια ελληνική (photos)

Ο σέρφερ που έκανε ρεκόρ δαμάζοντας κύμα ύψους 24,38 μέτρων! (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ