Η χώρα είναι διάσημη για την ιστορία και το φαγητό της, αλλά και για την μόδα της που όπως φαίνεται παίζει σπουδαίο ρόλο για πολλά σημαντικότερα θέματα πέρα από την αισθητική και την ομορφιά που προσφέρει στον κόσμο.

Πλέον είναι αμέτρητα τα μεγάλα ονόματα της Ιταλικής μόδας που αναλαμβάνουν να ανακαινίσουν ιστορικά κτήρια της χώρας, ως φόρο τιμής !

H ιταλική μόδα περισώζει... τα μνημεία της χώρας

Ο Brunello Cucinelliδιάσημος για τα φινετσάτα αξεσουάρ και πλεκτά του, ανέλαβε να χρηματοδοτήσει και ανακαινίσει το θέατρο Morlacchi στην καρδιά της Περούτζια, στην Ιταλία. Το θέατρο βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Solomeo, το μεσαιωνικό χωριό στην Umbria, στο οποίο εδρεύει η εταιρεία Cucinelli. Όπως λέει ο ίδιος, οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στην υπέροχη πόλη του, η οποία του έχει δώσει τόσα πολλά και πιστεύει ότι θα πρέπει να την προστατεύσει και να την κάνει ακόμα ομορφότερη!

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Brunello Cucinelli επενδύει στη διαφύλαξη των πολιτιστικών αγαθών της ιταλικής περιφέρειας. Το 2011 ανακοίνωσε τη δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της Αψίδας του Αυγούστου, της Ετρουσκικής Αψίδας στην Περούτζια, η οποία χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της πόλης.

Ταξίδι στο χωροχρόνο: Η Ιταλία του χθες και του σήμερα

Διαβάστε ακόμα:
Το μετρό της Μόσχας είναι το πιο όμορφο του κόσμου!

Πέρυσι, δεσμεύθηκε να στηρίξει τα έργα αποκατάστασης μονής των Βενεδικτίνων στην πόλη Νόρτσια, κοντά στην Περούτζια, που υπέστη ζημιές από τον σεισμό που έπληξε τις κεντρικές περιοχές της Ιταλίας το καλοκαίρι. Τον Ιανουάριο ανέλαβε επίσης να συμμετάσχει στις προσπάθειες αποκατάστασης του πύργου, Torre Civica, ο οποίος επίσης υπέστη ζημιές από τον σεισμό.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ