Περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου βρίσκεται η φημισμένη παραλία της Πρέβελης, γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας.

Το κολύμπι εκεί αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία, καθώς η Πρέβελη δε θυμίζει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη παραλία της Κρήτης ή της Ελλάδας. Πρόκειται για μια όμορφη, αμμουδερή παραλία με το δάσος από φοίνικες να την κάνει να φαίνεται εξωτική.

Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται η παραλία, υπάρχουν και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όποιος επιλέξει τη συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο του θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα νερά της θάλασσας, είτε στα νερά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!

Χάρη σε αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον που δεν συναντά κανείς εύκολα, η παραλία συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, ενώ οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά σε όποιον θέλει να κάνει έναν μικρό περίπατο. Στην ειδυλλιακή αυτή παραλία οι επισκέπτες κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και απολαμβάνοντας την άγρια βλάστηση στο εντυπωσιακό σκηνικό.

Διαβάστε ακόμα:  Το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου που μοιάζει με εξωτική όαση και έχει κατοίκους μόνο χελώνες!

Ο επίγειος αυτός παράδεισος δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένος κι έτσι διατηρεί την παρθένα ομορφιά του. Πιθανόν επίσης αν βρεθείτε εκεί να τύχει να υπάρχουν ισχυροί άνεμοι λόγω του γεγονότος ότι η παραλία είναι ανοιχτή προς τα νότια. Το σίγουρο είναι πως αν την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια μοναδική, διπλή εμπειρία.

Flashback!Τι συνέβει σαν σήμερα στον κόσμο μέσα από σοκαριστικό φωτογραφικό υλικό!

Εστιατόρια βραβευμένα με Michellin, υπόκοσμος και η πιο urban κουλτούρα συνυπάρχουν σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας!!!

 

 

Είναι η μοναδική ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί!!!Και προκαλεί τρομερή έκπληξη στο BBC!Ποια είναι;

 

πηγή:newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ