Μποέμ, εναλλακτικές, undergound ή κοσμοπολίτικες, παραδοσιακές και σύγχρονες, νεανικές και κλασικές, low budget και classy…Κάθε περιοχή της Βαρκελώνης έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα. Εμείς αρχικά σας συστήνουμε την πιο δημοφιλή της πόλης και μαζί 3 από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής! 

Και φυσικά δεν είναι άλλη από την διάσημη….

Barri Gotic

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου ([email protected])

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή περιοχή της Βαρκελώνης, γνωστή ως «γοτθική συνοικία», και είναι ο κυριότερος εκπρόσωπος της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και ιστορίας της. Αν θέλετε να είστε στο κέντρο της «δράσης», αν αγαπάτε τη διασκέδαση, αν σας αρέσει να «χάνεστε» στο πλήθος, αν δεν σας ενοχλεί η πολλή κίνηση και… η ζωντάνια, η Barri Gotic είναι το σωστό μέρος! Η πολύβουη αυτή γειτονιά αποτελεί τον κατεξοχήν πόλος έλξης τουριστών και είναι ένας λαβύρινθος από σκιερά σοκάκια και φιδωτά δρομάκια ανάμεσα σε ηλιόλουστες πλατείες. Το ρωμαϊκό παρελθόν της είναι εμφανές σε κάθε σημείο, ενώ το βλέμμα προσελκύουν και αξιοθέατα μεταγενέστερης εποχής με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον σπουδαίο καθεδρικό ναό της Santa Eulalia χτίστηκε το 1450, σήμα κατατεθέν για την πόλη που περιβάλλεται από κτίσματα κάθε χρονικής περιόδου, ένα από τα οποία στεγάζει το μουσείο Ιστορίας (MUHBA). Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η αρχαία Sinagoga Major, όπου παλαιότερα βρισκόταν η εβραϊκή συνοικία, ενώ εδώ θα συναντήσετε και την πιο τουριστική λεωφόρο της Βαρκελώνης, την περίφημη La Rambla.

Οι προτάσεις διαμονής: 

Soho House Barcelona

Αν επιθυμείτε πολυτέλεια, κομψότητα και κάθε είδους exclusive παροχή και υπηρεσία, είναι η καλύτερη επιλογή και μάλιστα στην καρδιά της περιοχής. Από €250 (Duc De Medinaceli 4, tel. +34 93 2204600, www.sohohousebarcelona.com).

The Serras Hotel

Βρίσκεται σε εκπληκτικό location, σε walking distance από κάθε σημείο ενδιαφέροντος και προσφέρει upscale amenities, ενώ διαθέτει και πισίνα υπερχείλισης στον τελευταίο όροφο! Από €295 (Passeig de Colom 9, tel. +34 93 1691868, www.hoteltheserrasbarcelona.com).

Bonic Barcelona B&B

Stylish και άνετο B&B ξενοδοχείο με πιστούς πελάτες σε λογικές τιμές και πολύ καλό σημείο στο κέντρο της περιοχής. Από €93/το δίκλινο (Carrer de Josep Anselm Clavé 9, tel. +34 62 6053434, www.bonic-barcelona.com).

* Οι τιμές στα ξενοδοχεία αφορούν σε δίκλινο με πρωινό, εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ