Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στα Τρίκαλα τα οποία έχουν καταφέρει να διακριθούν ως η πρώτη «έξυπνη πόλη» στην Ελλάδα.Με την τεχνολογία να παίζει τέτοιο σημαντικό ρόλο στην πόλη, τα Τρίκαλα γίνονται επίσης η πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα υποδεχθεί, πιλοτικά, τις απίστευτες ταχύτητες 5G του δικτύου ίντερνετ.

- Advertisement -

Ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό, τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας, λεωφορεία χωρίς οδηγό, και η διαδικτυακή πλατφόρμα e-Dialogos μέσω της οποίας οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Τα 17 «μυστικά» που θα ανακαλύψεις στα Τρίκαλα!

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μάλιστα το Δ.Σ. Τρικκαίων αναμένεται να εγκρίνει στην συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.
Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, εάν με το πέρασμα μίας απλής κάρτας σε ένα ειδικό μηχάνημα, μπορούσατε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, να λάβετε τα πιστοποιητικά που θέλετε στο σπίτι σας; Και πώς θα σας φαινόταν αν είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου με μία απλή εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνό;

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων προτάθηκε από ομάδα διακεκριμένων εταιριών (διεθνούς και εθνικής εμβέλειας) να «φιλοξενήσει» ένα σημαντικής κλίμακας πιλοτικό έργο, που διαχέει στους πολίτες τις υπηρεσίες που αξιοποιούν εξελιγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα. Δείτε αναλυτικά εδώ τα προγράμματα.

Τρίκαλα: Η πρώτη «έξυπνη πόλη» στην Ελλάδα

Η πόλη των ποδηλάτων

Τα Τρίκαλα αποτελούν επίσης μία από τις πόλεις της Ελλάδας όπου το ποδήλατο συγκαταλέγεται σε ένα από τα κύρια μέσα μετακίνησης. Η μορφολογία του εδάφους, η ευκολία που παρέχει στις μετακινήσεις (μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κέντρου είναι πεζοδρομημένο), η αγάπη που έχουν οι Τρικαλινοί στο συγκεκριμένο οικολογικό και οικονομικό μέσο μετακίνησης, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν συμβάλει ώστε τα Τρίκαλα να είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας.

Τρίκαλα: Οι προτάσεις μας για φαγητό & ποτό στον δημοφιλή χριστουγεννιάτικο προορισμό!

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ποιος είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ο Δημήτρης Παπαστεργίου ασχολήθηκε με τη μελέτη και την κατασκευή πάνω από 300 ιδιωτικών έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ηγείται του Δήμου Τρικκαίων από το 2014, ενώ κατέχει την προεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος σε ένα σύντομο βιογραφικό του αναφέρει: «Διατηρώ δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 μέσω του Hot Mix κατασκευάσαμε και παρουσιάσαμε την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr».

Και επειδή εμείς ξέρουμε τα Τρίκαλα καλύτερα από όλους αυτά είναι τα 3 σημεία που αν πας δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις!!!

Να επισκεφθείτε το επιβλητικό Οσµάν Σαχ ή Κουρσούµ Τζαµί στην είσοδο της πόλης.

Το µεγαλοπρεπές τέµενος µε τον χαρακτηριστικό του µιναρέ, Μνηµείο Αρχιτεκτονικής Κληρονοµιάς της UNESCO, χτίστηκε από τον διάσηµο, ελληνικής καταγωγής, αρχιτέκτονα Μιµάρ Σινάν το 1557 και σήµερα, µετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξης και αποκατάστασής του, φιλοξενεί εκθέσεις και εκδηλώσεις.

ΤΡΙΚΑΛΑΑκριβώς δίπλα βρίσκεται το οκταγωνικό µαυσωλείο του Οθωµανού πρίγκιπα Οσµάν Σαχ, όπου θάφτηκε το 1567.

Να ανεβείτε στο περίφημο βυζαντινό Κάστρο και να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά!

Χτισµένο στα βόρεια της πόλης, δεσπόζει στη θέση της Ακρόπολης της αρχαίας Τρίκκης. Συνδυάστε την επίσκεψή σας στο φρούριο µε µια ανάβαση στο χαρακτηριστικό Ρολόι ύψους 33 µ., σήµα κατατεθέν των Τρικάλων, από όπου η θέα κόβει την ανάσα!

ΤΡΙΚΑΛΑΣτον Πύργο του Ρολογιού υπάρχουν κιάλια, τα οποία και φέρνουν τα πάντα πιο κοντά…!

Να περιπλανηθείτε στα στενά του… Σακαφλιά, αλλιώς στο Βαρούσι, με τις καρτποσταλικές γωνιές στους πρόποδες του Κάστρου που υπήρξε η χριστιανική γειτονιά στην Τουρκοκρατία και παρέµεινε ως η αρχοντογειτονιά της πόλης µέχρι το 1930.

Συγκεντρώνει τις περισσότερες και παλαιότερες εκκλησίες, ενώ εντυπωσιάζουν τα διατηρητέα σήμερα αρχοντικά που αποπνέουν την ευηµερία των κατοίκων στους τελευταίους αιώνες της Τουρκοκρατίας. Όσο για τα στενά της γραφικής αυτής γειτονιάς, έχουν περάσει στην αιωνιότητα µέσα από το πασίγνωστο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη για τον διαβόητο Σακαφλιά.

πηγή:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ