Αυτή η κυρτή, οργανική δομή, που σχεδιάστηκε από την εταιρεία MAD Architects, βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Κίνας και περιβάλλεται από ποταμούς.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα κέντρα πολιτισμού, δεν τοποθετήθηκε στην καρδιά της πόλης, αλλά σκοπεύει να συνδυάσει την τέχνη και τη φύση σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον.

- Advertisement -

Το εντυπωσιακό κτήριο, που σε κάποιους θυμίζει τον σχηματισμό μιας τεράστιας κορδέλας που υψώνεται από το έδαφος, έχει χτιστεί πάνω σε ένα νησί, που περιβάλλεται από τους υγρότοπους του ποταμού Songhua.

Για να ταιριάζει ακόμα περισσότερο με το εξωτερικό περιβάλλον, που πολλούς μήνες το χρόνο καλύπτεται από χιόνι, το κτήριο είναι επενδυμένο με λευκό αλουμίνιο, ενώ για τη διακόσμηση του έχει χρησιμοποιηθεί λευκή πέτρα και μπετόν.

Το συγκρότημα αποτελείται από δύο μέρη, που χωρίζονται από μια τεχνητή λίμνη, αλλά συνδέονται με μια μεγάλη ευθεία γέφυρα.

Από τη μια πλευρά είναι το Grand Theatre Harbin, το οποίο θα περιέχει δύο διαφορετικού μεγέθους αίθουσες, που θα φιλοξενούν παραστάσεις όπερας, αλλά και ανεξάρτητες παραστάσεις.

Σχηματισμοί από κρύσταλλο θα αποτελέσουν τις στέγες πάνω από τα φουαγιέ, συμπληρώνοντας τα κενά μεταξύ του σχήματος της κορδέλας.

Hainan Airlines: Nέα σύνδεση μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας

Στο εσωτερικό, το μεγαλύτερο θέατρο θα είναι επενδεδυμένο με ξύλινα πλαίσια για την ενίσχυση της ακουστικής και τη δημιουργία ενός φιλόξενου και ζεστού χώρου.

Το Κέντρο Αναψυχής θα χτιστεί στην άλλη πλευρά της λίμνης, το οποίο θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για συνέδρια και πολιτιστικές εκθέσεις.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος το καλοκαίρι.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Το θαυμαστό χωριό των σαξοφώνων στην Κίνα! Κατασκευάζουν πάνω από 10.000 το μήνα

Shanghai Tower: Το «προβληματικό», ακριβότερο κτίριο της Κίνας άνοιξε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ