Μόλις 95 χλιόμετρα βόρεια του συνοριακού σταθμού Μακάζα-Νυμφαία, στο νότιο τμήμα της Βουλγαρίας βρίσκεται η γοητευτική πόλη του Χάσκοβο- η πιο hot απόδαση για city break για φέτος.

haskovo012Γιατί Χάσκοβο; Τι είναι αυτό το οποίο τραβάει την προσοχή μας σε αυτή την πόλη ; Η απάντηση είναι μια όμως πολύπλευρη- είναι η ποικιλία που προσφέρει η πόλη στους καλεσμένους της. Πάνω απ΄όλα εδώ είναι συγκεντρωμένα πολλά πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία. Εδώ βρίσκεται το υψηλότερο στον κόσμο άγαλμα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος (32,8μ!) το οποίο έχει βρει τη θέση του στο βιβλίο του Γκίνες. Μερικά μέτρα από αυτό υψώνεται το καμπαναριό 30 μέτρων, από όπου ανοίγεται πανοραμική θέα προς την πόλη και τη γύρω περιοχή.

 

has5

Στο Χάσκοβο υπάρχει άλλο μοναδικό μνημείο το οποίο είναι αφιερωμένο στην ανθρώπινη ζήλια- ένα πρωτοπόρο άγαλμα, το οποίο παρουσιάζει την ορμή του ανθρώπινου πνεύματος και τη δύναμη, με την οποία η ζήλια το πνίγει. 20 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης βρίσκεται ο τύμβος του χωριού Αλεξάντροβ, από το 4ο αι.πρ.Χρ., ένα εξαιρετικό δείγμα της θρακικής τέχνης. Στο κοντινό χωριό Ουζουντζόβο μπορεί κανείς να δει ένα εξαιρετικό χριστιανικό μνημείο- το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση του οποίου αναμειγνύονται σύμβολα και του χριστιανισμού και το μουσουλμανισμού.

3565656Εκτός από τα πολιτιστικά μνημεία η πόλη του Χάσκοβο προσφέρει και πολλή διασκέδαση- πολλαπλά μπουτίκ και καταστήματα προσελκύουν οπαδούς του shopping, στην πόλη υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και κλαμπ με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Κοντά βρίσκονται και τα Λουτρά του Χάσκοβο- διάσημο θέρετρο SPA για χαλάρωση και ήρεμες διακοπές.

Ελάτε στο Χάσκοβο και θα πειστείτε πως δεν είναι τυχαίο που η πόλη προσελκύει χιλιάδες τουρίστες και αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Πηγή : Icons Travellers

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ