Το όνειρο πολλών να γυρίσουν τον κόσμο προσκρούει στο κόστος του ταξιδιού- κάποιοι ωστόσο έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε πολυτελή καταλύματα δωρεάν και μάλιστα κάποιες φορές ακόμα και να πληρώνονται!

- Advertisement -

Σπίτια σε πολλά μέρη του κόσμου, από τροπικούς παραδείσους στην Κόστα Ρίκα μέχρι κάστρα στη Σκωτία, προσφέρονται στους ταξιδιώτες χωρίς αντίτιμο με μόνη τη δέσμευση να φροντίζουν το χώρο για συγκεκριμένο διάστημα.

Ορισμένες φορές η ανάγκη αυτή προκύπτει όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών λείπουν οι ίδιοι σε διακοπές. Κάποια σπίτια είναι προς πώληση και χρειάζονται φροντίδα μέχρι κάποιος αγοραστής να εμφανιστεί.

Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν τέτοια υπέροχα σπίτια στην κατοχή τους δεν θέλουν να τα αφήνουν άδεια- κι εκεί προκύπτει η ανάγκη για τους «house-sitters».

Τα καλύτερα travel tips που θα σώσουν το ταξίδι σου

Οι ιδιοκτήτες προσλαμβάνουν κάποιον, ένα άτομο ή ζευγάρι ή ακόμα και ολόκληρη οικογένεια, για να προσέχουν την ιδιοκτησία τους και ίσως να φροντίζουν και τα κατοικίδιά τους. Σε αντάλλαγμα οι house-sitters έχουν δωρεάν διαμονή και την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χώρα και την περιοχή.

Σεργιάνι στις 16 πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης

Κάποιοι αξιοποιούν την ευκαιρία αυτή για να κάνουν μήνα του μέλιτος με χαμηλό προϋπολογισμό, όπως οι Kristen και Thomas Ferrero που αξιοποίησαν την ανάγκη κάποιος να φροντίζει μια πανέμορφη βίλα στην Κόστα Ρίκα.

Οι Laura και Tanbay πέρασαν τα τελευταία 2μιση χρόνια φροντίζοντας 21 σπίτια σε όλο τον κόσμο αποφασίζοντας πως αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος να ταξιδεύουν. Έτσι βρέθηκαν στην Αυστραλία, στη Μαρμπέλα της Ισπανίας αλλά και την ανατολική ακτή της Ιταλίας.

Φεύγετε για διακοπές; Η Αστυνομία προειδοποιεί για τους κινδύνους και ενημερώνει ποια λάθη πρέπει να αποφεύγετε

«Το 2013 κοιτάξαμε προσεκτικά τα οικονομικά μας και διαπιστώσαμε πως τα περισσότερα χρήματά μας τα δίναμε για το διαμέρισμά μας. Κι έτσι αποφασίσαμε να γίνουμε house- sitters. Είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρά δουλειά, καθώς ζούμε σε σπίτια άλλων ανθρώπων και ενίοτε φροντίζουμε τα κατοικίδιά τους. Είναι ένας οικονομικός τρόπος να γυρίζουμε τον κόσμο», εξηγεί η Laura.

Δείτε ορισμένα από τα ακίνητα για τα οποία αναζητούσαν house- sitter.

 

TASRFA2
Μπρισμπέιν, Αυστραλία
TASRFA3
Σπίτι στην Κόστα Ρίκα όπου έκαναν μήνα του μέλιτος οι Kristen και Thomas Ferrero
TASRFA4
Βικτώρια, Καναδάς
TASRFA5
Βέρα, Ισπανία
TASRFA6
Lufthansa: To πλήρωμα φορά παραδοσιακές βαυαρικές φορεσιές για το «Oktoberfest»!
Κάστρο στη Σκωτία
TASRFA7
Rutland, Ηνωμένο Βασίλειο
TASRFA8
Hastings, Νέα Ζηλανδία
TASRFA9
Ryanell, Γαλλία
TASRFA10
Ποταμός Tamar, Αυστραλία
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ